Баклажанна ікра - чудова, поживна закуска, яка ідеально підходить для збереження смаку літа в холодні зимові місяці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Баклажани: 3 кг.
Помідори: 2 кг.
Морква: 1 кг.
Зелений болгарський перець: 1кг.
Цибуля: 1 кг.
Рослинна олія: 300-400 г.
Оцет: 1 ст. л.
Вода: 250 мл.
Сіль: 2-3 ст. л.
Цукор: 1 ст. л.
Приготування:
Спочатку очистіть і натріть моркву на великій тертці.
Надріжте помідори, потім бланшуйте їх, заливши окропом. Через 10 хвилин зніміть шкірку та наріжте їх кубиками середнього розміру.
Очистіть цибулю і наріжте її тонкими півкільцями.
Після цього вимийте та очистіть баклажани, потім наріжте їх кубиками середнього розміру.
Вимийте, очистіть від насіння та наріжте солодкий перець смужками.
Потім розігрійте трохи олії на сковороді і злегка обсмажте терту моркву, поки вона не розм'якшиться. Перекладіть її в глибокий казан або каструлю для гасіння.
Додати нарізані помідори в каструлю з морквою.
У тій же сковороді додайте більше олії, якщо необхідно, і обсмажте цибулю, доки вона не стане м'якою. Перекладіть його в каструлю з морквою та помідорами.
Також обсмажте кубики баклажанів на сковороді до золотистого кольору та м'якості. Додайте їх у каструлю.
Нарешті, додайте нарізаний солодкий перець в каструлю до інших овочів.
Додайте сіль, цукор і 250 мл води у суміш у каструлі. Все ретельно перемішайте.
Накрийте кришкою і дайте овочам тушкуватися на повільному вогні протягом 40-50 хвилин, періодично помішуючи, щоб запобігти прилипання.
Як тільки ікра добре приготується та аромати змішаються, зніміть каструлю з вогню. Додати оцет для консервації.
Обережно розкладіть гарячу баклажанну ікру у стерилізовані банки, заповнюючи їх до країв.
Ось і все, закрийте банки стерилізованими кришками і зберігайте в прохолодному темному місці.
За цим рецептом має вийти близько 7 банок (720 мл кожна) баклажаної ікри. Зберігайте банки в прохолодному темному місці, наприклад, у коморі або погребі, щоб насолоджуватися цією смачною та поживною закускою всю зиму.
Читайте також:
Соковитий фарширований перець на зиму: рецепт консервації, яким так пишалися наші бабусі
Навіть три порції буде мало: рецепт соковитого пирога з капустою на сковороді за кілька хвилин