Картопля в духовці не тільки смачна - в ній зберігається більше вітамінів та мінералів, ніж у смаженій чи відвареній.

4 великі картоплини
1 копчена скумбрія
4 ст. л. натурального йогурту
4 гілочки кропу
1 год. л. гірчиця

Для приготування запеченої картоплі розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть олією жаростійку форму. Ретельно вимийте картоплю щіткою, змастіть олією і розкладіть у формі. Запікайте у центрі духовки протягом 50 хв.

Розріжте скумбрію вздовж, видаліть хребтову кістку, вийміть пінцетом дрібні кісточки, зніміть шкіру. Філе порубайте ножем і покладіть у миску. Додайте йогурт, гірчицю та дрібно нарізаний кріп і перемішайте.

Вийміть картопля з духовки і трохи остудіть. Надріжте кожну картоплину вздовж, не прорізаючи до кінця. Злегка стисніть, щоб утворилася кишеня.