Помідори активно вживаються у кулінарії. Ще б пак, їх додають у супи, салати, соуси та гарячі страви. Щоб зберегти смак та аромат плодів на зиму, рекомендується їх заморозити.

При заморожуванні зберігаються всі корисні вітаміни та мікроелементи, а ще залишається аромат і смак, яких немає в жодному в зимовому помідорі.

Слід пам'ятати, що для заморозки не використовуються соковиті та перезрілі плоди. Найкраще підійдуть тверді помідори сорту "сливка", а також сорт "кубань" та "грунтовий грибівський". Крім того, на помідорах не повинно бути вм'ятин, патьоків та тріщин.

Помідори можна заморожувати у вигляді пюре, кружечками та шматочками.

1. Заморозити помідори у вигляді томатного пюре.

Для цього потрібно перекрутити помідори в м'ясорубці або блендері, а потім розлити за формами. У результаті вийде своєрідний "лід з помідорів", який зручно додавати в суп чи пасту.

2. Заморожування томатів шматочками

  • Ретельно вимийте овочі, витріть досуха або дайте висохнути самостійно.
  • Нарізати кубиками помідори. Викласти у сито, дати зайвому соку стекти.
  • Розкладіть томати на шар на дошці і відправте в морозильну камеру.
  • Через годину морожені шматочки помідорів потрібно зібрати в пакет, видалити зайве повітря і ретельно його зав'язати, щоб він не пропускав сторонні запахи.
  • Забрати в морозильну камеру.

3. Заготівля у вигляді кружечків

Цей спосіб теж потребує подвійного заморожування. Спочатку потрібно помити, висушити та нарізати плоди гострим ножем.
Важливо!
  • Нарізайте овочі лише гострим ножем, щоб не розчавити їх у процесі підготовки.
Враховуйте, що товщина кружечка не повинна перевищувати 1,5 см. Потім їх потрібно викласти на дошку в один шар і заморозити до готовності. Після цього перекласти в цупкий пакет і прибрати.

Читайте також:

Адже не всі про це знають: чи потрібно насправді перевертати банки під час консервації

Готуйтеся до великих витрат: названо приховану ознаку того, що холодильник скоро зламається

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму