Соус із печених томатів простий у приготуванні. За рахунок того, що овочі запікаються, соус виходить ніжним та бархатистим, з підкопченим смаком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНеобхідні продукти для соусу із запечених помідорів:
- помідор – 1,5 кг.;
- морква – 1-2 штуки;
- цибуля - 1 штука;
- часник – 2 зубчики;
- олія оливкова - 3 ст. ложки;
- базилік – 1 пучок;
- цукор – 1 ст. ложка (за смаком);
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- вино біле – 100 мл.;
- петрушка - 1 пучок.
Овочі та зелень вимийте, цибулю, моркву, часник очистіть.
Розріжте помідори навпіл або великими часточками і викладіть на лист, застелений папером для запікання або кулінарним килимком.
Полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку, зверху - листя базиліка. Поставте запікатися в духовку за 180 градусів на 30 хвилин.
Цибулю та часник дрібно наріжте, моркву натріть на великій тертці. На розігрітій олії обсмажте до золотистої скоринки.
Дістаньте помідори з духовки та за допомогою кулінарних щипців або руками зніміть з них шкірку. Додайте помідори до сковороди, тушкуйте протягом 5 хвилин.
Перемістіть овочі в миску, додайте цукор і сіль до смаку, перебийте до стану пюре за допомогою блендера, поверніть на сковороду.
Влийте біле вино, тушкуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин.
Готовий до вживання соус може зберігатись у холодильнику терміном до тижня.
А ось для заготівлі на зиму гарячий соус потрібно розлити по стерилізованих банках та накрити кришками. Поставте банки в каструлю, залийте теплою водою по "плічка". Доведіть воду до кипіння, стерилізуйте протягом 15 хвилин.
Такий соус можна поїдати з макаронами чи картоплею, подати до м'яса чи курки, та й просто з чорним хлібом – дуже смачно.
Крім того, до цього соусу можна додати оливки або каперси і викласти на смажені або запечені курячі грудки. А ще додати бульйону, води чи вершків та отримати гарячий суп.
Читайте також:
Такої соковитої курки ви ще не куштували: рецепт курячої грудки у медовому соусі
Ніжний, смачний та корисний: рецепт соусу з червоної смородини до будь-якого м'яса та шашлику
Захочеться відкривати по банці на день: рецепт маринованої цвітної капусти в томатному соусі на зиму