Для багатьох українців яєчня – це швидкий та поживний сніданок, для особливо лінивих – ще й обід та вечеря. Ще б пак, це ж так просто і швидко: розбити яйце на сковороду. Дізнайтеся про простий і швидкий, але цікавіший спосіб приготування своєї улюбленої яєчні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для яєчні в листковому тесті з шинкою та цибулею:
- тісто листкове без дріжджів – 400 г;
- яйця – 5 штук;
- шинка – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 70 г;
- сіль за смаком;
- олія рослинна для змащування.
Важливо!
- Тісто з морозильника дістаньте наперед, щоб воно розморозилося і стало м'яким.
Якщо є один великий пласт листкового тіста, то його потрібно розділити на дві частини.
Одну половину трохи розкочуємо і укладаємо у форму для запікання, змащену злегка рослинним маслом або вистелену пергаментом для випічки. Тісто має покрити дно та боки форми.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Потім викладіть нарізану цибулю на пласт тіста рівним шаром.
Шинку наріжте дрібними кубиками і викладіть поверх цибулі.
Обережно розбийте яйця, намагаючись не пошкодити жовток, і вилийте на шинку. Посолити.
Випікайте яєчню в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 35-40 хвилин.
Коли незвичайна яєчня в листковому тесті з шинкою та цибулею буде готова, наріжте її порційними шматочками та подавайте до столу.
Така яєчня гарна як у гарячому, так і холодному вигляді.
Читайте також:
Зверніть на це увагу: що потрібно знати про колір яєчних жовтків
Яєчна шкаралупа на городі: чи потрібно її розкидати по грядках для гарного врожаю
Тепер ви робитимете тільки так: рецепт швидкої яєчні на хлібі з ковбасою та сиром