З кабачків та картоплі легко приготувати ситний овочевий сніданок. У цьому рецепті сир разом із яйцями надає млинцям м'якість та еластичність, свіжий кріп додає дивовижний аромат.

Отже, щоб приготувати млинці з молодої картоплі, кабачків та сиру, знадобиться такий набір продуктів:

  • кабачки молоді – 600 г;
  • картопля – 300 г;
  • сир напівтвердий – 100 г;
  • кріп свіжий - 20 г (5-6 гілочок);
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно - 100 г (2/3 склянки ємністю 250 мл);
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
  • розпушувач – 3 г (приблизно 1 ч. ложка);
  • сіль – 5 г (1 ч. ложка);
  • перець чорний свіжомелений - за смаком

Важливо!

  • Кабачки використовуйте молоді, з тонкою ніжною шкіркою.
  • Сир вибирайте такий, щоб добре плавився.

Картоплю потрібно очистити і натерти на великій тертці, побризкати лимонним соком, щоб не потемніла.

Кабачок помити, очистити і теж натерти на великій тертці.

Важливо!

  • Якщо шинок вже не молодий, його потрібно очистити як зверху, так і зсередини.

Далі перемішуємо картоплю та кабачок, додаємо сіль та відставляємо у бік хвилин на 5-10.

Картопля і кабачок відкинути на друшляк, щоб стекла житкість. Або добре відіжміть руками.

Твердий сир натріть на великій тертці та додайте до овочів.
Вбийте яйця, всипте борошно, що просіює, і розпушувач. Посоліть і поперчіть.

Зелень кропу без товстих стебел дрібно наріжте, додайте до решти інгредієнтів. Влийте олію.

Добре перемішайте ложкою. Тісто має вийти середньої густоти.

Сковороду з антипригарним покриттям (діаметром 17 см) розігрійте на помірному вогні. Змащувати олією не потрібно, в тісті олія вже є.

У добре розігріту сковороду викладіть 3 ст. ложки тіста. Розрівняйте по всьому дну та накрийте кришкою. Смажте на середньому вогні 3-4 хвилини, до рум'яної скоринки.

Млинець переверніть широкою лопаткою. Смажте ще 2-3 хвилини під кришкою.

Таким же чином приготуйте млинці з тесту, що залишилося - повинно вийти приблизно 9 млинців.