Хрумке повітряне тісто завжди відмінно гармонує з ароматною солодкою ягодою.

Тесто слоёное бездрожжевое - 300 г
Полуниця - 200 г
Яйце (жовток) – 1 шт.
Цукор – 1 ст. ложка
Крохмаль картопляний – 1,5 ч. ложки
Цукор ванільний - 1 ч. ложка
Борошно (для присипки столу) – 0,5 ст. ложки

важливо!

  • Заморожене листкове тісто потрібно дістати з морозильної камери за 20 хвилин до початку приготування шарів.
Далі листкове тісто викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто розкотіть у тонкий пласт і розріжте на прямокутники чи квадрати.

Полуницю переберіть, обірвіть хвостики і промийте в чистій холодній воді. Після цього промиту полуницю потрібно перекласти на кухонний або паперовий рушник, щоб вона просохла.

Потім полуницю розріжте на половинки (велику – на четвертинки).

З одного боку кожного шматочка тіста викладіть кілька ягід полуниці. Присипте полуницю картопляним крохмалем.

Потім присипте полуницю цукром (трохи залишивши для посипання шарів перед випіканням) та ванільним цукром.

На вільному краю тесту кожної шарки зробіть по кілька наскрізних надрізів для виходу пари при випіканні шарів.

Відокремте яєчний жовток від білка. Жовток змішайте з|із| 1 ч. ложкою води. Змастіть краї тіста по одній стороні жовтковою сумішшю.

Накрийте частину тіста з начинкою вільним краєм та скріпіть краї вилкою.

Деко застеліть пергаментним папером. Перекладіть шарики на лист.

Змастіть шарки залишковою жовтковою сумішшю і присипте цукром, що залишився.

Випікайте слойки з полуницею в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці 20 хвилин.