Сирники – одна з найулюбленіших страв українців на сніданок. Як правило, цю страву готують із родзинками, цедрою, цукром і подають з медом, сметаною чи джемами. А ось солоні сирники не набули широкої популярності, хоча вони не менш смачні. Для всіх, хто хоче скуштувати новий оригінальний смак, представляємо ніжні солоні сирники із варених яєць та сиру з начинкою із зеленого горошку.

Отже, якщо ви любите сир, але при цьому не хочете нічого солодкого, цей рецепт ви безсумнівно оціните. Справа в тому, що сирники з вареними яйцями та зеленим горошком – це скоріше закуска, ніж випічка.

Необхідні продукти:

  • сир - 150 г;
  • яйця – 4 штук;
  • горошок зелений заморожений (або свіжий) – 50 г;
  • соль - 1/2 ч. ложки;
  • борошно пшеничне (для панірування) – 50 г;
  • олія рослинна (для обсмажування) - 2 ст. ложки;
  • сметана (для подачі) – за смаком;
  • петрушка свіжа (для подачі) – 3-5 листків.

Три яйця з чотирьох потрібно відварити круто (приблизно 8-9 хвилин у киплячій воді). Остудіть яйця, переклавши їх у холодну воду.

Очистіть відварені яйця від шкаралупи і дрібно нарізайте ножем (або натріть на великій тертці).

З'єднайте в глибокій мисці сир, подрібнені варені яйця і вбийте сире яйце, що залишилося. Посолити. Перемішайте.

Формуємо сирничок:
  • на припилений пшеничним борошном стіл викладіть столову ложку яєчно-сирної маси;
  • у центр викладіть 1 чайну ложку горошку;
  • накрийте горох другою столовою ложкою тіста і сформуйте сирники, обвалявши їх у борошні.
Сковороду нагріваємо до максимуму (найкраще - антипригарну), зменшуємо вогонь, викладаємо сирники на розігріту олію і смажте приблизно 3-4 хвилини з одного боку.
Потім переверніть сирники на інший бік та обсмажуйте ще 2 хвилини.

Перекладіть готові сирники зі сковороди на паперову серветку, щоб забрати зайву олію.

Подавайте готові сирні сирники з вареними яйцями та зеленим горошком, при бажанні доповнивши сметаною та свіжою зеленню петрушки.

До речі, солоні сирники можна зробити зі шпинатом, кропом, петрушкою, базиліком. Для насиченості смаку рекомендується використовувати трохи часнику, твердого сиру чи рикотти.

Читайте також: