Тушкована капуста – популярна дієтична страва. Воно надзвичайно низькокалорійне, містить мало жирів та вуглеводів. Тому його можна їсти без особливих обмежень, якщо немає протипоказань щодо роботи ШКТ. Рекомендовано до вживання людям із надмірною вагою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКапуста білокачанна - 500 г | ||
Фарш курячий - 300 г | ||
Морква - 200 г | ||
Цибуля ріпчаста - 175 г | ||
Томатна паста - 70 г | ||
Перець червоний гострий шматочками – 1/6 ч. ложки (за смаком) | ||
Коріандр мелений - 1 ч. ложка | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Олія - 30 мл (2 ст. ложки) |
Цибулю очистіть, наріжте невеликими кубиками. У глибокій сковороді або казані розігрійте олію, обсмажте цибулю 3-4 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
Моркву очистіть, промийте та обсушіть. Натріть на великій тертці. Додайте моркву до цибулі, перемішайте, обсмажте 7-8 хвилин на середньому вогні.
До овочів викладіть курячий фарш. Трохи посоліть і поперчіть (по щіпці).
Постійно помішуючи та розбиваючи грудочки, обсмажте фарш 8-10 хвилин, до зміни кольору.
Надішліть капусту в сковороду. Помішуючи, готуйте на великому вогні 7-8 хвилин, щоб капуста осіла. Потім тушкуйте під кришкою на невеликому вогні 15-20 хвилин, іноді перемішуючи. У процесі гасіння, якщо капуста дала мало соку, додайте трохи окропу.
Згодом додайте томатну пасту, мелений коріандр, гострий червоний перець, сіль (1/3 ч. ложки) та чорний мелений перець (щіпка). Перемішайте. Гасіть під кришкою на маленькому вогні ще 10 хвилин (або до бажаної м'якості капусти).
Капусту, тушковану з фаршем, можна подати самостійно, а також з м'ясними або рибними стравами.
А ще вживати тушковану капусту можна не тільки як гарячий та холодний гарнір, але й зробити з неї начинку для пиріжків, пирогів, зразів, вареників.
Читайте також:
Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою
Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем
Закуска, яка прикрасить будь-який стіл: рецепт оселедцевого салату з сирною заправкою та картоплею