Соковита, смачна та ароматна запіканка з риби із салом та цибулею – їжа для справжніх гурманів. Цілком приголомшливий кулінарний рецепт із розряду "Пальчики оближеш".

І справді, запіканка з рибного філе із салом та цибулею – самостійна страва, яка не вимагає гарніру і може бути подана до будь-якого столу.

Для приготування спекотної запіканки з риби з салом і цибулею насамперед підготуємо такий набір продуктів:

  • рибне філе – 800 р.;
  • цибуля ріпчаста - 250 г (2 шт.);
  • сало - 100 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • Гірчиця (приправа) - 1 ч. л
  • Сік лимона – 1 ч. ложка
  • Олія - ​​2 ст. ложки
  • Сухарі панірувальні - 1 ст. ложка
  • сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений - за смаком;
  • Зелень (для прикраси) – 2-3 гілочки

важливо!

  • Для запіканки з риби із салом та цибулею підійде філе будь-якої білої риби, у тому числі й філе мінтаю. Воно має бути без шкіри та кісток.

Філе мінтаю нарізаємо невеликими шматочками.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.

Сало нарізаємо тонкими скибочками. Сир натираємо на середній тертці.

Готуємо соус: поєднуємо томатну пасту, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і перемішуємо.

Форму для запікання (моя - діаметром 20 см) змащуємо олією. Викладаємо на дно форми шматочки мінтаю в один шар.

Зверху змащуємо рибу соусом.

На рибу із соусом викладаємо шар цибулі.

Потім знову шар риби.

Змащуємо рибу соусом і посипаємо цибулею. Продовжуємо чергувати шари риби з соусом та цибулі. Верхній шар покриваємо скибочками сала.
Тертий сир змішуємо з панірувальними сухарями і посипаємо вміст форми.

Накриваємо форму фольгою та відправляємо у розігріту духовку. Запікаємо мінтаю з цибулею та салом при 180-200 градусах протягом 30-40 хвилин.

Готову рибну запіканку одразу розкладаємо по тарілках, бажано за допомогою кулінарної лопатки, щоб захопити усі шари.

Прикрашаємо печеню з риби свіжою зеленню і подаємо до столу.