Соковита, смачна та ароматна запіканка з риби із салом та цибулею – їжа для справжніх гурманів. Цілком приголомшливий кулінарний рецепт із розряду "Пальчики оближеш".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, запіканка з рибного філе із салом та цибулею – самостійна страва, яка не вимагає гарніру і може бути подана до будь-якого столу.
Для приготування спекотної запіканки з риби з салом і цибулею насамперед підготуємо такий набір продуктів:
- рибне філе – 800 р.;
- цибуля ріпчаста - 250 г (2 шт.);
- сало - 100 г;
- сир твердий – 100 г;
- томатна паста – 3 ст. ложки;
- Гірчиця (приправа) - 1 ч. л
- Сік лимона – 1 ч. ложка
- Олія - 2 ст. ложки
- Сухарі панірувальні - 1 ст. ложка
- сіль за смаком;
- Перець чорний мелений - за смаком;
- Зелень (для прикраси) – 2-3 гілочки
важливо!
- Для запіканки з риби із салом та цибулею підійде філе будь-якої білої риби, у тому числі й філе мінтаю. Воно має бути без шкіри та кісток.
Філе мінтаю нарізаємо невеликими шматочками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
Сало нарізаємо тонкими скибочками. Сир натираємо на середній тертці.
Готуємо соус: поєднуємо томатну пасту, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і перемішуємо.
Зверху змащуємо рибу соусом.
На рибу із соусом викладаємо шар цибулі.
Потім знову шар риби.
Змащуємо рибу соусом і посипаємо цибулею. Продовжуємо чергувати шари риби з соусом та цибулі. Верхній шар покриваємо скибочками сала.
Тертий сир змішуємо з панірувальними сухарями і посипаємо вміст форми.
Накриваємо форму фольгою та відправляємо у розігріту духовку. Запікаємо мінтаю з цибулею та салом при 180-200 градусах протягом 30-40 хвилин.
Прикрашаємо печеню з риби свіжою зеленню і подаємо до столу.