Досвідчені домогосподарки дали рецепт молодої капусти, запеченої із вершками та вином, що навіть звучить дуже смачно.

Інгредієнти:

1 кг молодої капусти.

90 г цибулі.

70 мл 20% вершків.

50мл сухого білого вина.

20 г вершкового масла.

2 г свіжого чебрецю.

2 г меленого мускатного горіха.

3-5 г часнику.

Чорний мелений перець за смаком.

Сіль за смаком.

Приготування:

Молоду капусту ретельно миємо та обсушуємо паперовим рушником.

Розріжте на 6-8 частин, залишивши качан неушкодженим, оскільки він скріплює листя.

Доведіть до кипіння велику каструлю з олією і варіть часточки капусти протягом 2 хвилин.

Відразу ж покладіть капусту в миску з холодною водою, щоб зупинити процес варіння.

Відкидаємо капусту на друшляк і обсушуємо паперовим рушником.

Капуста
Капуста

Потім очистіть і тонко наріжте цибулю.

У великій жароміцній глибокій сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте 3-4 хвилини, поки вона не стане м'якою.

Очистіть і дрібно наріжте часник, потім додайте в сковороду до цибулі.

Приправте суміш меленим чорним перцем і додайте свіжі листочки чебрецю.

Готуйте суміш цибулі ще 1-2 хвилини на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Після цього зменшіть вогонь до мінімуму та обережно викладіть на сковороду з цибульною сумішшю скибочки капусти.

Обсмажте по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.

Залийте скибочки капусти на сковороді сухим білим вином і обсмажуйте по 1-2 хвилини з кожного боку.

Вимкніть вогонь і залийте капусту вершками.

Приправте меленим мускатним горіхом і сіллю до смаку з обох боків.

Накрийте алюмінієвою фольгою сковороду і розігрійте духовку до 180°C

Перенесіть сковороду в розігріту духовку і запікайте капусту 20 хвилин.

Як тільки капуста запечеться, дістаньте її з духовки і відразу ж подавайте, прикрасивши при бажанні свіжим листям чебрецю.

Читайте також:

Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою

Візьміть м'ясо, капусту та сир: рецепт швидкої та шикарної вечері "Господиня відпочиває"

Навіть трьох штук вам буде мало: рецепт рулетів із лаваша "Морська фантазія" з додаванням рибних консервів