Курячі крильця можна готувати по-різному: запекти, відварити, обсмажити і таке інше. Пропонуємо вам скуштувати тушковані курячі крильця.

І справді, курячі крила в томатному соусі - це дуже смачна, ситна і ароматна страва, яка припаде до смаку всій родині. Приготувати крильця за цим рецептом не складе ніяких труднощів, тому з цим рецептом впорається і кулінар-початківець.

Отже, щоб приготувати курячі крильця в томатному соусі, знадобиться такий набір продуктів:

  • курячі крильця – 570 г;
  • помідори – 200 г (2 шт.);
  • цибуля ріпчаста - 90 г;
  • томатна паста – 45 г (2 ст. ложки);
  • олія рослинна - 30 мл;
  • сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - 2 щіпки;
  • паприка мелена - 0,5 ч. ложки;
  • хмелі-сунелі - 2 щіпки.

Для цього рецепту використовується верхня (плечова) та середня частини крила. Таким чином, третю (найменшу) фалангу потрібно видалити.

Курячі крильця добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо та розрізаємо на дві частини по суглобу.

Далі на гарячу сковороду налийте трохи олії та обсмажте крила 5 хвилин до золотистого кольору на сильному вогні з двох сторін.

Цибулю очистити і нарізати півкільцями.

Відправити цибулю до курячих крилець і перемішати. Обсмажити на середньому вогні 3 хвилини.

Помідори порізати середніми кубиками.

Додати помідори до решти інгредієнтів, тушкувати під кришкою 5 хвилин.

Томатну пасту розвести в 250 мл окропу/гарячої води, перемішати.

Влити томатну суміш у сковороду.

Додати сіль, чорний перець, паприку, хмелі-сунелі та перемішати.

Накрити сковороду кришкою і гасити курячі крильця на повільному вогні 25 хвилин.
Подавайте тушковані крильця в томатному соусі з відвареною картоплею, картопляним пюре або рисом.
Читайте також: