Гарбуз – здоровий та низькокалорійний продукт, дуже універсальний та просто створений для кулінарних експериментів. Її можна запікати, використовувати в соусах до макаронів та ризику, варити фантастичну кашу. А якщо виявити трохи фантазії, то на столі з'явиться незвичайна страва.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, спробуйте здивувати сім'ю та гостей незвичайним пловом з рису, гарбуза, овочів та консервованої квасолі із привабливими східними ароматами спецій. Усі будуть захоплені плову без грама м'яса!
Рис довгозерний – 160 г | ||
Квасоля консервована - 160 г | ||
Гарбуз - 200 г | ||
Цибуля ріпчаста - 80 г | ||
Морква – 60 г | ||
Часник - 2 зубчики (8 г) | ||
Приправа для плова - 1 ч. ложка | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Олія - 60 мл |
Відкрийте банку з квасолею та злийте рідину.
- гарбуз потрібно нарізати невеликими кубиками, а часник подрібнити;
- моркву потрібно натерти на великій тертці;
- цибулю наріжте маленькими кубиками.
У товстостінній каструлі або казанку розігрійте олію і обсмажте в ній цибулю з морквою на сильному вогні 2 хвилини.
Додайте гарбуз та часник у казан і продовжуйте обсмажувати овочі ще 3 хвилини на сильному вогні, часто перемішуючи.
Перемішайте і додайте|добавляйте| червону консервовану квасолю. Знову перемішайте вміст казанка.
Додати довгозерний рис.
Влийте окроп (360 мл).
На сильному вогні доведіть рідину до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою казанок і готуйте плов до повної готовності рису і випарювання рідини, близько 20-25 хвилин.
Потім казанок зніміть із плити, плов перемішайте.
Подавайте плов до столу у гарячому вигляді, при бажанні посипавши будь-якою зеленню.
Читайте також:
Для найдорожчих гостей: рецепт шикарного плову із трьох видів круп
Смачніше ви точно не куштували: рецепт шикарного плову, який готується із трьох видів круп
Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт плову по-єврейськи з квасолею та рибою
Це ще краще, ніж плов: рецепт курячих ніжок із рисом, запечених у фользі