Гарбуз – здоровий та низькокалорійний продукт, дуже універсальний та просто створений для кулінарних експериментів. Її можна запікати, використовувати в соусах до макаронів та ризику, варити фантастичну кашу. А якщо виявити трохи фантазії, то на столі з'явиться незвичайна страва.

Так, спробуйте здивувати сім'ю та гостей незвичайним пловом з рису, гарбуза, овочів та консервованої квасолі із привабливими східними ароматами спецій. Усі будуть захоплені плову без грама м'яса!

Рис довгозерний – 160 г
Квасоля консервована - 160 г
Гарбуз - 200 г
Цибуля ріпчаста - 80 г
Морква – 60 г
Часник - 2 зубчики (8 г)
Приправа для плова - 1 ч. ложка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія - ​​60 мл

Відкрийте банку з квасолею та злийте рідину.

Всі овочі моїм і чистим:
  • гарбуз потрібно нарізати невеликими кубиками, а часник подрібнити;
  • моркву потрібно натерти на великій тертці;
  • цибулю наріжте маленькими кубиками.

У товстостінній каструлі або казанку розігрійте олію і обсмажте в ній цибулю з морквою на сильному вогні 2 хвилини.

Додайте гарбуз та часник у казан і продовжуйте обсмажувати овочі ще 3 хвилини на сильному вогні, часто перемішуючи.

До обсмажених овочів всипте сіль, чорний мелений перець та приправу для плову.

Перемішайте і додайте|добавляйте| червону консервовану квасолю. Знову перемішайте вміст казанка.

Додати довгозерний рис.

Влийте окроп (360 мл).

На сильному вогні доведіть рідину до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою казанок і готуйте плов до повної готовності рису і випарювання рідини, близько 20-25 хвилин.
Потім казанок зніміть із плити, плов перемішайте.

Смачний, яскравий та ароматний плов з гарбузом та квасолею готовий!

Подавайте плов до столу у гарячому вигляді, при бажанні посипавши будь-якою зеленню.

Читайте також:

Для найдорожчих гостей: рецепт шикарного плову із трьох видів круп

Смачніше ви точно не куштували: рецепт шикарного плову, який готується із трьох видів круп

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт плову по-єврейськи з квасолею та рибою

Це ще краще, ніж плов: рецепт курячих ніжок із рисом, запечених у фользі