Капуста, безумовно, заслуговує на своє місце на звання королеви овочів.
Адже вона не тільки неймовірно корисна, а й універсальна у кулінарії. Одним із найпростіших і найсмачніших способів приготування капусти є салат. І сьогодні ми поділимося з вами рецептом справжнього хіта – капустяного салату "Ніжність".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля початку підготуємо необхідні інгредієнти. Нам знадобляться:
- 700 г білокачанної капусти
 - 2 шт. моркви
 - 300 г огірків
 - 100 г редиски
 - 1 кисле яблуко
 - 100 г зеленого лука
 - 2-3 зубчики часнику
 
Для соусу:
- 100 г сметани
 - 100 г майонезу
 - Сік половини лимона
 - 2 чайні ложки солі
 - 3 чайні ложки цукру
 - 1 чайна ложка меленого чорного перцю
 
Тепер перейдемо до приготування:
- Очистіть капусту від зовнішнього листя і наріжте її тонкою соломкою. Покладіть у велику миску.
 - Дрібно наріжте зелену цибулю та додайте до капусти.
 - Огірки також дрібно поріжте і відправте в миску.
 - Редиску наріжте півколами і помістіть у ту ж миску.
 - Тонко наріжте моркву, яблуко та часник, додайте до решти інгредієнтів.
 
Тепер давайте приготуємо соус:
- 
В окремому посуді змішайте сметану, майонез, сік лимона, сіль, цукор та мелений чорний перець. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти поступово з'єдналися.
 - 
Залийте соус, що вийшов, на овочеву суміш в мисці і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок овочів покрився соусом.
 - 
Дайте салату настоятися за кімнатної температури приблизно 20 хвилин, щоб усі смаки поєдналися в єдину гармонію.
 - 
І, нарешті, подавайте цей чудовий салат до столу, щоб насолоджуватися його чудовим смаком та користю для здоров'я.
 
Такий салат стане справжньою "Ніжністю" для будь-якого обіду чи вечері!