Капуста, безумовно, заслуговує на своє місце на звання королеви овочів.

Адже вона не тільки неймовірно корисна, а й універсальна у кулінарії. Одним із найпростіших і найсмачніших способів приготування капусти є салат. І сьогодні ми поділимося з вами рецептом справжнього хіта – капустяного салату "Ніжність".

Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Нам знадобляться:

  • 700 г білокачанної капусти
  • 2 шт. моркви
  • 300 г огірків
  • 100 г редиски
  • 1 кисле яблуко
  • 100 г зеленого лука
  • 2-3 зубчики часнику

Для соусу:

  • 100 г сметани
  • 100 г майонезу
  • Сік половини лимона
  • 2 чайні ложки солі
  • 3 чайні ложки цукру
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю

Тепер перейдемо до приготування:

  1. Очистіть капусту від зовнішнього листя і наріжте її тонкою соломкою. Покладіть у велику миску.
  2. Дрібно наріжте зелену цибулю та додайте до капусти.
  3. Огірки також дрібно поріжте і відправте в миску.
  4. Редиску наріжте півколами і помістіть у ту ж миску.
  5. Тонко наріжте моркву, яблуко та часник, додайте до решти інгредієнтів.

Тепер давайте приготуємо соус:

  1. В окремому посуді змішайте сметану, майонез, сік лимона, сіль, цукор та мелений чорний перець. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти поступово з'єдналися.

  2. Залийте соус, що вийшов, на овочеву суміш в мисці і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок овочів покрився соусом.

  3. Дайте салату настоятися за кімнатної температури приблизно 20 хвилин, щоб усі смаки поєдналися в єдину гармонію.

  4. І, нарешті, подавайте цей чудовий салат до столу, щоб насолоджуватися його чудовим смаком та користю для здоров'я.

Такий салат стане справжньою "Ніжністю" для будь-якого обіду чи вечері!