Капуста, безумовно, заслуговує на своє місце на звання королеви овочів.
Адже вона не тільки неймовірно корисна, а й універсальна у кулінарії. Одним із найпростіших і найсмачніших способів приготування капусти є салат. І сьогодні ми поділимося з вами рецептом справжнього хіта – капустяного салату "Ніжність".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля початку підготуємо необхідні інгредієнти. Нам знадобляться:
- 700 г білокачанної капусти
- 2 шт. моркви
- 300 г огірків
- 100 г редиски
- 1 кисле яблуко
- 100 г зеленого лука
- 2-3 зубчики часнику
Для соусу:
- 100 г сметани
- 100 г майонезу
- Сік половини лимона
- 2 чайні ложки солі
- 3 чайні ложки цукру
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю
Тепер перейдемо до приготування:
- Очистіть капусту від зовнішнього листя і наріжте її тонкою соломкою. Покладіть у велику миску.
- Дрібно наріжте зелену цибулю та додайте до капусти.
- Огірки також дрібно поріжте і відправте в миску.
- Редиску наріжте півколами і помістіть у ту ж миску.
- Тонко наріжте моркву, яблуко та часник, додайте до решти інгредієнтів.
Тепер давайте приготуємо соус:
-
В окремому посуді змішайте сметану, майонез, сік лимона, сіль, цукор та мелений чорний перець. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти поступово з'єдналися.
-
Залийте соус, що вийшов, на овочеву суміш в мисці і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок овочів покрився соусом.
-
Дайте салату настоятися за кімнатної температури приблизно 20 хвилин, щоб усі смаки поєдналися в єдину гармонію.
-
І, нарешті, подавайте цей чудовий салат до столу, щоб насолоджуватися його чудовим смаком та користю для здоров'я.
Такий салат стане справжньою "Ніжністю" для будь-якого обіду чи вечері!