Качка, запечена в духовці з яблуками та картоплею, набуває насиченого смаку, аромату та неймовірної ніжності.

Інгредієнти:

  • 1 тушка качки (2-2,5 кг);
  • 3-4 середні яблука;
  • 1 кг картоплі;
  • 2-3 столові ложки рідкого меду;
  • 1 апельсин;
  • 4 зубчики часнику;
  • на смак сіль, чорний мелений перець та інші приправи.

Очистить качку і видаліть верхню тонку частину крил та шиї. Промийте тушку, після чого ретельно обсушіть як усередині, так і зовні, використовуючи паперові рушники.

Розмістіть качку в глибокі миски для маринування. Посоліть тушку як усередині, так і зовні. Поперчіть зверху. Тонко наріжте часник і рівномірно розподіліть по всій поверхні качки та всередині. Покрийте качку і залиште її в холодильнику на 5-8 годин для маринування.

Помийте яблука, видаліть серцевину та кісточки, розріжте м'якоть зі шкіркою на четвертинки. Перед запіканням видаліть часник із качки. Начиніть качку яблуками та зашийте тушу ниткою або просто закріпити зубочистками.

Покладіть качку в жаровню і закрийте кришкою. Помістіть духовку в розігріту до 200 °C. Запікайте протягом 60 хв, потім вийміть качку та покладіть на окрему тарілку.

Почистіть, помийте і наріжте картоплю великими шматочками. Посоліть і поперчіть картоплю. Додайте інші спеції та приправи. Залийте качиним жиром і добре перемішайте.

Поверніть качку до жаровні, а навколо неї розкладіть картоплю. Запікайте у духовці без кришки протягом 30 хв.

Розігрійте суху сковороду на плиті, додайте мед та розплавте його до рідкого стану. Витиснути сік з апельсина в сковороду. Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння та зніміть з плити.

Покрийте качку з усіх боків апельсиново-медовим сиропом. Запікайте 15 хв, потім знову додайте сироп. Повторюйте процес кожні 10 хв до повної готовності качки та картоплі.

Читайте також:

Вона вийде просто божественною: як приготувати справжній маринад для качки перед її запіканням у духовці

У вас будуть просити цей рецепт знайомі та близькі: як приготувати ніжний курячий рулет із сиром та зеленню

Зустрічаємо рік Дракона: що в жодному разі не можна ставити на стіл, щоб не залучити лиха