Курячий бульйон - це широко відома і проста страва у світі. На перший погляд, здається, що приготування курячого бульйону — завдання просте: просто поклади курку в каструлю та вари.

Однак навіть такий нехитрий процес може спричинити труднощі у господарок.

Інгредієнти для приготування курячого бульйону:

  • 2 кг курки;
  • 3 літри води;
  • По 1 великому коренеплоду моркви та цибулі;
  • Лавровий лист, запашний перець, перець горошком, сіль на свій смак.

Ідеальний бульйон досягається, якщо на кожен кілограм м'ясних продуктів припадає 2 літри води. Не забувайте варити бульйон на основі як м'яса, так і кісток.

Додайте сіль у кінці приготування. Для надання красивого кольору деякі господині попередньо обсмажують стегенця або запікають кілька кісток у духовці.

Приготування курячого бульйону:

Ретельно промийте тушу чи її частини під холодною водою. Потім покладіть м'ясні частини або тушку у велику каструлю й обов'язково налийте холодної води. Поставте посуд на конфорку, доведіть рідину до кипіння та зменште вогонь. Важливо забирати піну під час закипання бульйону.

Бульйон із курки слід готувати на дрібному вогні, уникаючи появи великих бульбашок на поверхні рідини, щоб зберегти прозорість. Каструлю не слід накривати кришкою, оскільки в процесі приготування рідина випаровуватиметься, іноді вимагаючи додавання невеликої кількості води.

Після того, як курка проварилася приблизно протягом години, можна додавати овочі. Їх можна покласти цілком, але рекомендується порізати моркву та цибулю великими шматками. Коли овочі проварюються приблизно пів години, можна додати перець та лавровий лист.

Після закінчення зазначеного часу витягніть курку та овочі з бульйону. Після цього ретельно процідіть рідину з використанням дрібного ситечка. Бульйон насичений, ароматний і апетитний, з помірним вмістом жиру і прозорою консистенцією.

Ви можете доповнити бульйон локшиною, зеленню, вареними яйцями або іншими інгредієнтами на ваш вибір, створюючи смачний суп на основі курячого бульйону.

Читайте також: