Яловичий язик, перетворений на холодець, є чудовим делікатесом, що заслуговує на увагу при особливих подіях.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ представленому рецепті ми пропонуємо вам створити чудову страву, яка буде не тільки смачною, а й красиво подана. Навчимося готувати холодець з яловичим язиком, який чудово поєднуватиметься з хріном, гірчицею та ароматним бородинським хлібом.
Інгредієнти:
- Яловичий язик – 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чорний перець – 7 горошин
- Зелень (для прикраси) – пару гілочок
- Сіль за смаком
- Вода (очищена) – 3,5 л
Кроки приготування:
-
Почнемо з яловичого язика. Очистіть його, промийте та залийте холодною водою, після чого дайте йому проваритись протягом 15 хвилин.
-
Поміняйте воду і додайте в бульйон, що готується, лавровий лист, чорний перець, а також цибуля і морква, попередньо очищені. Варіть цей ароматний склад на повільному вогні протягом 3,5 годин.
-
Після того як бульйон просочився смаком овочів та спецій, виловіть овочі. Викиньте цибулю, а моркву наріжте на апетитні шматочки. У бульйон додайте сіль, подрібнений часник і варіть ще півгодини.
-
Остудіть приготований яловичий язик і наріжте його пластинами. Потім акуратно викладіть скибочки язика в тарілки, додавши також барвисті шматочки моркви.
-
Процідіть бульйон, використовуючи марлю, щоб отримати чистий та насичений смак. Потім влийте його в тарілки з язиком і прикрасьте зеленню.
-
Але найважливіше - холодець, що охолонув, слід помістити в холодильник і дати йому повністю застигнути протягом 8 годин, щоб всі смакові нюанси міцно з'єдналися. Таким чином, ви отримаєте справжній кулінарний твір гурмана.
- Смачного!
Читайте також: