Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 1 кг свинячих вух
- 1 кг курячого м'яса (переважно домашнього)
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 3 лаврові листи
- 5 горошин чорного перцю
- 3 горошинки запашного перцю
- 6 зубчиків часнику
- 6,5 л очищеної води
- 3 ст. оцту для вушок
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт:
-
Підготовка вух:
- Замочіть свинячі вушка у воді з оцтом на 1 годину, щоб позбавитися специфічного запаху.
- Після цього почистіть вушка ножем та промийте.
-
Варіння основи:
- У глибоку каструлю помістіть свинячі вуха, курку, нарізані цибулю та моркву, а також додайте лавровий лист та перець.
- Залийте холодною водою і варіть на дуже повільному вогні протягом 4 годин.
-
Підготовка овочів:
- Вийміть овочі з каструлі, викиньте цибулю, а моркву дрібно наріжте.
- Додайте в бульйон розчавлений часник, посоліть до смаку.
- Продовжуйте варити ще 1 годину та вимкніть.
-
Підготовка м'яса:
- Витягніть м'ясо з каструлі, дайте йому охолонути, потім дрібно наріжте.
- Розкладіть м'ясо по тарілках, додавши моркву.
-
Фінальна стадія:
- Процідіть бульйон через марлю і додайте в тарілки з м'ясом і овочами.
- Охолоджений холодець помістіть у холодильник на 8 годин для повного застигання.
Таким чином, ви отримаєте чудовий холодець, прозорий, смачний і застигаючий, який порадує вас і ваших близьких.
Смачного!
Читайте також: