Давайте приготуємо чудові вареники з картоплею та гарбузом, додавши до них унікальний смак гарбузового тіста.

Дотримуйтесь кроків цього рецепту, щоб створити частування для свого смакового досвіду.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 2 жовтки
  • 250-300 г гарбуза (очищеного)
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 0,5 ч. ложки солі

Для начинки:

  • 500 г картоплі
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г цибулі
  • 1 ст. ложка рослинної олії
  • Сіль, перець – за смаком

Для варіння вареників:

  • 1 ч. ложка солі на 1 л води

Для подачі:

  • 100-150 г свинячого сала
  • 50 г цибулі
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Підготовка гарбуза: Виберіть яскравий та солодкий гарбуз. Очистіть її і приготуйте, використовуючи будь-який зручний метод - запікання, варення, гасіння або ширяння в мікрохвильовій печі. Наприклад, я пропоную запікати гарбуз у духовці при 180°С протягом 20 хвилин до м'якості. Важливо злити всю рідину, якщо гарбуз вариться чи гаситься.

  2. Приготування гарбузового пюре: Запам'ятайте гарбуз у пюре та остудіть. Якщо у вас немає часу, можна використати готове гарбузове пюре з відділу дитячого харчування.

  3. Підготовка тіста: Розбийте яйця, додайте жовтки до гарбузового пюре, додайте сіль та олію. Добре перемішайте. Поступово додайте борошно, перемішуючи кожен раз, поки не вийде м'яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.

  4. Приготування начинки: Варіть картоплю до готовності. Можна варити її в мундирі для запашної начинки. Очистіть і розімніть картоплю з вершковим маслом у пюре. Обсмажте дрібно нарізану цибулю на олії до золотистого кольору. Змішайте картоплю з цибулею, додайте сіль та перець за смаком.

  5. Формування вареників: Посипте робочу поверхню борошном, викладіть туди тісто, розділіть його на шматочки. Розкотіть шматочки в коржики, викладіть на них начинку, з'єднайте краї тіста, створюючи вареники.

  6. Варка вареників: Закип'ятіть воду в каструлі із сіллю і варіть вареники 2-3 хвилини після їх спливання.

  7. Приготуйте шкварки: обсмажте кубики свинячого сала до хрумкого стану, додайте дрібно нарізану цибулю, обсмажуйте ще 1-2 хвилини, посоліть до смаку.

  8. Подача: Подавайте вареники гарячими зі шкварками та цибулею. Приємного апетиту!

Читайте також: