Рецепт борщу з куркою та гречаними галушками по-полтавськи:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (на 6 порцій):
- 2 курячі чверті
- 1 білокачанна капуста (приблизно 600 г)
- 300 г картоплі
- 1-2 буряка (близько 100 г)
- 30 г сала (2 ст. ложки)
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 2-3 ст. ложки томат-пасти (за смаком)
- 0,5 склянки сметани
- 1 морква (близько 100 г)
- 50 г кореня (селера або петрушка)
- 1 цибуля ріпчаста
- 1 ст. ложка 9% оцту
- 1 ст. ложка солі (за смаком)
- 0,25 ч. ложки чорного меленого перцю (за смаком)
- 1 пучок зелені (кріп, петрушка)
Для галушок:
- 0,5 склянки гречаного борошна (100-120 г)
- 2-3 ст. ложки води
- 1 яйце
- 1 щіпка солі
- 2 л води для варіння
(Примітка: Гречане борошно можна замінити пшеничним, додавши 5 ст. ложок вершкового масла або маргарину замість яйця.)
Приготування:
- Курку наріжте на шматочки і ретельно вимийте.
- Покладіть курку в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні до готовності (2 години).
- Очистіть і наріжте буряк, моркву, корінь селери або петрушки, цибулю та картоплю.
- Вийміть курку, процідіть бульйон.
- Тушіть буряк у сковороді з оцтом протягом 5-7 хвилин.
- У киплячий бульйон додайте капусту, потім картоплю і варіть 10-15 хвилин під кришкою.
- Розтопіть вершкове масло|мастило| в сковороді, додайте|добавляйте| цибулю, коріння і томат-пасту, тушкуйте 3-4 хвилини.
- Додайте цю суміш у бульйон, варіть ще 10 хвилин.
- Додайте зелень та сало, варіть ще 10 хвилин. Зніміть з вогню та дайте настоятися 15-20 хвилин. Борщ готовий!
Приготування галушок:
- Доведіть воду до кипіння.
- Всипте 1/3 гречаного борошна у воду, добре перемішайте і охолодіть.
- Додайте борошно, яйце, сіль і замісіть тісто.
- Набирайте ложкою тісто, опускайте у воду і варіть до готовності (2-3 хвилини після випливання).
- Відкиньте готові галушки на друшляк.
Подання:
Подавайте борщ зі шматочком курки, галушками, сметаною та зеленню. Приємного апетиту!
Читайте також: