Львівський чізкейк, відомий своєю ніжністю та вишуканим смаком, – улюблена страва не лише у Львові, а й у всьому світі. Цей чудовий десерт ідеально поєднується з кавою, подається як десерт, а також на сніданок або перекус.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Тісто:
400 г борошна.
200 г цукру.
2 яйця.
3 столові ложки какао.
150 грам маргарину чи вершкового масла.
2 чайні ложки розпушувача.
Сир:
1 кг домашнього сиру.
200 г вершкового масла.
5 яєць.
200 г цукру.
0,5 столові ложки крохмалю.
2 столові ложки манної крупи.
10 г ванільного цукру.
Цедра с половинки лимона.
160 грам ізюму.
Інструкції:
Приготуйте тісто.
Розм'якшений маргарин або вершкове масло змішати з цукром і збивати до збільшення обсягу вдвічі.
Поступово додайте яйця та продовжуйте збивати.
У просіяне борошно додати какао та розпушувач, добре перемішати.
З'єднати сухі інгредієнти зі збитою сумішшю, замісити тісто.
Розділіть тісто на дві частини, загорніть кожну харчову плівку і помістіть в морозилку на 1 годину.
Приготуйте сирну масу.
До сиру додайте крохмаль, манку, цукор, ванільний цукор, цедру лимона, жовтки та розтоплене вершкове масло. Збийте за допомогою занурювального блендера.
Окремо збийте яєчні білки до утворення пишної піни. Додайте до сирної маси і акуратно перемішайте.
Додайте в сирну масу пропарені і підсушені родзинки і перемішайте.
Більшу частину замороженого тіста натріть на тертці і викладіть у підготовлену форму, застелену пергаментом.
Поступово розподіліть сирну масу по тесту.
Зверху натріть частину тіста, що залишилася.
Випікайте чізкейк у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
Дати чізкейку охолонути у формі 4-5 годин.
Після охолодження дістаньте чізкейк із форми та подавайте.
Читайте також:
Сніговий апокаліпсис під Одесою: через сильні снігопади доводиться перекривати траси. Відео
І смачно, і корисно: названо продукти, які допомагають знизити ризик інфаркту
Росіяни дуже налякані: у мережі показали, де вони почали ховати свої бойові кораблі