Смажену картоплю люблять усі! Існує багато рецептів її приготування, але Hyser представляє рецепт мега смачної картоплі з хрусткою скоринкою, смак якої кожен запам'ятає надовго.

Ніхто не заперечуватиме, що далеко не у всіх вийде приготувати правильно смажену картоплю. Комусь складно добитися хрусткої скоринки, в інших картопля або підгоряє, або розварюється і стає кашею.

Як потрібно правильно смажити картоплю
Найкраще смажити картоплю на сковороді з товстим антипригарним дном і високими бортами. Добре розігрійте олію, рівним шаром вкиньте туди нарізану картоплю і смажте без кришки кілька хвилин на сильному вогні. Переверніть шматочки картоплі, зменште вогонь.

Щоб смажена картопля більше ніколи не перетворювалася на пюре на сковороді, названо три головні помилки.

Отже, найчастіше горе-кулінари солять картоплю одразу, як тільки опустили її на сковороду. Але насправді краще робити це в самому кінці, щоб продукт не встиг дати сік і не розмок.

Також все буде зіпсовано, якщо влити для смаження занадто мало олії та часто заважати інгредієнти. А все тому, що картопля почне виділяти рідину.

важливо!

  • Для смаження потрібна та картопля, де крохмалю менше, червона або рожева. Біла добре розварюється, вона підходить для пюре, в ній якраз найбільше крохмалю. Жовта картопля добре тримає форму, її використовують для супів, салатів, запікання.

До речі, накриття кришкою дозволяє зменшити відведення тепла, що сприяє більш рівномірному прогріву. Але, при смаженні картоплі сковороду не можна накривати. Причина проста - під кришкою утворюватиметься конденсат, який стікатиме в сковороду. В результаті картопля не смажиться, а гаситиметься.

Читайте також:

Зверніть увагу на картоплю із зеленими плямами: чи можна її їсти і чим ви ризикуєте

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею

Ви точно будете здивовані: що таке маринована картопля і чому вона у льоху зберігається аж до весни

Про цей секрет розповідають не все: що потрібно зробити на городі, щоб наступного року картопля була величезною