Ніхто не заперечуватиме, що качине м'ясо поширене значно менше м'яса інших птахів. Качині шлунки, в просторіччя їх називають пупками, зустрічаються ще рідше. Якщо вам пощастило придбати пупки, пропонуємо їх приготувати за старовинним єврейським рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 кг качиних шлунків
  • 1,2-1,5 л качиного або курячого бульйону, або води
  • 5–6 найбільших цибулин
  • 6–8 зубчиків часнику
  • 3-4 ст. л. качиного, курячого чи гусячого жиру
  • 1 ст. л. солодкої меленої паприки
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

важливо!

  • Качині шлуночки мають бути насиченого бордово-коричневого кольору. Плівка повинна бути зчищена з них, якщо ні - її потрібно видалити. Після цього промити пупки кілька разів у проточній воді, дати їй стекти і можна приступати безпосередньо до приготування.


Очистіть цибулю і наріжте тонкими четвертинками кілець. Нагрійте жир у широкій товстодонній каструлі (в ідеалі – каченяті або гусятниці) на середньому вогні. Покладіть цибулю, трохи посоліть та обсмажуйте 15 хв.

Качині шлунки наріжте смужками. Часник роздавіть, очистіть та подрібніть.

Додайте шлунки до цибулі та обсмажуйте 5–7 хв. Потім всипте часник і паприку, посоліть ще, поперчіть, перемішайте і одразу влийте бульйон або воду.

Збільшіть вогонь, щоб суміш у каструлі швидше закипіла, потім зменшіть вогонь до середньослабого, прикрийте кришкою каструлю і готуйте приблизно 1 год, час від часу помішуючи.

рада!

  • Якщо у вас залишилися готові шлунки в соусі, їх можна подрібнити в комбайні або блендером - і ви отримаєте чудовий паштет на сніданок!

Читайте також:

Від магазинного ви точно відмовитеся: рецепт ніжного домашнього паштету з курячих шлуночків

Буде рак шлунка: названі найнебезпечніші овочі, яких потрібно позбутися