Кава натуральна мелена - 12 г | ||
Вода холодна – 250 мл | ||
Халва - 100 гр | ||
Молоко - 100 мл | ||
Цукор (додатково, за бажанням) – за смаком |
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатисяважливо!
- Халву краще брати соняшникову, повітряну (з нею пінка буде густішою і щільнішою). Але, зрозуміло, можна експериментувати.
Насамперед потрібно заварити мелену каву так, як ви це звикли робити (у кавомашині, турці або чашці). Залийте мелену каву водою та доведіть до кипіння на маленькому вогні. Вимкніть наргрев.
Халву розкришіть, розламуючи на середні шматочки, і перекладіть у склянку для збивання (трохи халви можна залишити для подачі).
- халву найкраще розминати вилкою. Механічні подрібнювачі не підійдуть, тому що в халві високий вміст жиру, і під дією, наприклад, блендера, вона зіб'ється в щільну масу.
Молоко нагрійте до гарячого стану (не до кипіння) та залийте їм халву.
Занурювальним блендером збийте халву з молоком 1-2 хвилини - повинна вийти однорідна густа шовковиста суміш.
Каву процідіть і розлийте чашками.
Потім до кави влийте суміш молока з халвою, рівномірно розподіляючи і перемішайте. Всипте цукор до смаку для більшої солодощі, якщо солодощі халви буде недостатньо.
Поверхню кожної порції кави присипте подрібненою халвою.
За бажанням можна додати: корицю, скибочки шоколаду, сироп.
Читайте також:
Що почне відбуватися з організмом, якщо щодня пити каву: це потрібно знати
Помилка, яку повторює кожен: чому розчинну каву не можна заливати окропом
Допоможуть три ложки кави: що потрібно зробити, щоб волосся перестало випадати
Скільки чашок кави можна випивати за день, щоб не нашкодити серцю