Смачні та ароматні страви завжди радують нас своєю різноманітністю та привабливим виглядом. Однією з таких страв є тушкована капуста зі сметаною та томатною пастою. Це не тільки смачна, але й корисна страва, яку з легкістю можна приготувати вдома.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою читайте у нашому матеріалі.
Для приготування тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою нам знадобиться:
- Цибуля жовта ріпчаста 2 шт.
-
Перець солодкий 3 шт.
-
Паста томатна 1 ст. л.
-
Перець чорний мелений за смаком
-
Олія соняшникова рафінована 100 мл
Спосіб приготування тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою:
Потім для тушкованої капусти зі сметаною і томатною пастою в капусту додається чайна ложка солі й все перемішується, щоб капуста стала м'якшою і виділила сік.
У глибокій сковороді розігрівається масло, а потім додається нашаткована цибуля й обсмажується до прозорості. Далі додається натерта морква та перець, і все це обсмажується, періодично помішуючи. При необхідності можна додати трохи більше олії та дрібку солі для приправи.
Потім в овочеву суміш додається нашаткована капуста разом з соком, що виділився. Все добре перемішується та сковорода накривається кришкою. Страва гаситься на невеликому вогні приблизно 30 хвилин, іноді перевіряючи капусту і при необхідності додаючи трохи води. Важливо іноді перемішувати капусту, щоб вона не пригоріла.
В окремій мисці змішується сметана з томатною пастою та щіпкою солі. Капуста приправляється перцем і добре перемішується. Потім овочі з'єднуються з вершковим соусом, який складається зі сметани та томатної пасти. Все знову перемішується, а потім капуста тушкується під кришкою ще близько 5 хвилин, іноді помішуючи.
В результаті виходить апетитна та ароматна страва - тушкована капуста з овочами зі сметаною та томатною пастою. Готову страву можна подавати на стіл, насолоджуючись її смаком та ароматом.