Домашні мариновані печериці, які будуть готові за 2 години, - це смачна та універсальна страва, яку можна використовувати як закуску або добавку до різних гастрономічних витворів. Коли ви маринуєте гриби, ви створюєте унікальне поєднання ароматів та смаків, які привабливі та задовольняють найвишуканіші смаки.

Докладніше про приготування домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години, нам знадобиться:

Печериці - 1 кг
*
Для маринаду:
Часник - 4 зубчики
Гвоздика - 4 гудзики
Перець чорний горошком – 4-6 шт.
Перець запашний горошком – 2 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Оцет столовий 9% – 5 ст. ложок
Олія - ​​2 ст. ложки
Сіль – 1 ст. ложка
Цукор – 0,5 ст. ложки
Вода - 500 мл

Спосіб приготування домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години:

Для маринування грибів за рецептом домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години, рекомендується використовувати печериці невеликого розміру. Перед початком процесу приготування домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години, відріжте ніжки грибів, оскільки маринуватимуть тільки верхні частини печериць.

Для приготування маринаду для домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години, крупно натріть часник. У воду додайте всі інгредієнти маринаду, крім оцту. Доведіть маринад до кипіння, потім додайте оцет.

Покладіть печериці в киплячий маринад для домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години. Після закипання проваріть гриби в маринаді протягом 5 хвилин. Цього часу достатньо, щоб зберегти соковитість та пружність грибів, не роблячи їх надто м'якими.

Мариновані печериці можна вживати відразу після остигання або зберегти, закочуючи в банки. Якщо ви хочете консервувати гриби, попередньо стерилізуйте банки та прокип'ятіть кришки. Залийте киплячим маринадом із грибами підготовлені банки і щільно закрийте кришками. Переверніть банки, укутайте та залиште до повного охолодження. Зберігайте консервовану консервацію при кімнатній температурі в прохолодному приміщенні, такому як комора.

Якщо ви плануєте подавати мариновані гриби відразу, залиште їх у маринаді в каструлі до повного остигання. Через дві години домашні мариновані печериці, які будуть готові за 2 години, готові до столу, або їх можна розподілити по банках разом з маринадом і зберігати в холодильнику.

Таким чином, домашні мариновані печериці, які будуть готові за 2 години, - це смачна та корисна страва. Ви можете насолодитися ними відразу після остигання або зберегти для майбутнього використання. Незалежно від вибраного варіанта, у вас буде чудова закуска або інгредієнт для приготування різноманітних страв.

Читайте також:

Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею

Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами

Ось саме такий і продають бабусі на ринку: рецепт домашнього сиру з молока та кефіру