Холодець – одна з найулюбленіших страв на святковий стіл в Україні. Без м'ясного заливного не обходиться жодна урочистість, але й у будній день її також можна подати до столу. Правда, багато людей не люблять цю страву за високу жирність і тут на допомогу приходить куряче дієтичне м'ясо. Так, калорійність курячого холодця становить приблизно 120 калорій на 100 г, а смак нічим не поступається традиційному рецепту.

Отже, щоб приготувати прозорий холодець із курки, знадобиться такий набір продуктів:

  • курка – 1 кг.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • спеції для курки – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • желатин швидкорозчинний – 1 ч.л.;
  • петрушка - 1 пучок.

Куряче м'ясо потрібно ретельно промити і пошкребіть шкірку ножем, щоб позбутися найменших пір'їнок, які могли залишитися.

Курку (філе, стегна, грудинку) викласти у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Перший бульйон злити, потім налити нову воду та ще раз довести до кипіння.

важливо!

  • Деякі господині просто знімають піну ложкою, а не зливають воду, але тоді холодець може вийти каламутним. Краще вилити і залити нову в потрібній кількості, щоб страва вийшла прозорою.

Крупно нарізати цибулю, часник та моркву та додати до бульйону. Накрити кришкою та варити на маленькому вогні 3 години. За годину до готовності додати сіль та спеції.

Готовий бульйон процідити, витягнути м'ясо та овочі.

Желатин розчинити у склянці теплої води на 5 хвилин та влити в бульйон.

Коли куряче м'ясо повністю охолоне, відокремити його від кісточки та нарізати на шматочки. Моркву нарізати кружальцями. Цибуля та часник вам не знадобляться.

На дно форми для застигання викласти м'ясо, залити бульйоном і зверху викласти моркву та листя петрушки.

Залишити холодець на ніч у холодильнику.

Читайте також:

Холодець не застиг за ніч? Експерти підказали простий спосіб його врятувати

За бабусиним рецептом. Як правильно приготувати найніжніший холодець