Курка по-грузинськи, запечена в молочно-часниковому соусі, яка також відома як шкмерулі, - це традиційна грузинська страва з курки, запеченої в молоці з часником. Це проста, але дуже смачна страва, яка порадує вас своїм ніжним, вершковим смаком та ароматом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування курки по-грузинськи, запеченої у молочно-часниковому соусі, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування курки по-грузинськи, запеченої в молочно-часниковому соусі, нам знадобиться:
- Курка - 600 г
- Молоко - 100 мл
- Вода - 80 мл
- Часник - 1 головка
- Сіль за смаком
- Олія - 30 мл
Спосіб приготування курки по-грузинськи, запеченої в молочно-часниковому соусі:
- Курку вимити та обсушити для приготування курки по-грузинськи, запеченої у молочно-часниковому соусі.
- Посолити курку і полити рослинною олією для курки по-грузинськи, запеченою в молочно-часниковому соусі.
- Запікати курку в духовці, розігрітій до 200 градусів, 30-40 хвилин.
- Поки курка запікається, приготувати соус для курки по-грузинськи, запеченої у молочно-часниковому соусі. Часник подрібнити та додати в молоко. Довести до кипіння та посолити за смаком.
- Коли до готовності курки залишиться 5-10 хвилин, опустити курку в киплячий соус і зняти з вогню.
- Подавати курку по-грузинськи, запечену в молочно- часниковому соусі, з кінзою та овочами або тільки з хлібом.
Читайте також:
Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею
Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами
Ось саме такий і продають бабусі на ринку: рецепт домашнього сиру з молока та кефіру