Печериці, обсмажені в пивному клярі, відмінно підійдуть як закуска на будь-який святковий стіл, а також під пиво.

Детальніше про приготування найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі, нам знадобиться:

Печериці (невеликі) - 250 г
Пиво світле – 250 мл
Яйце - 1 шт.
Борошно - 150 г (склянка об'ємом 250 мл)
цукор - 1 ч. ложка
Соль - 1/4 ч. ложки
Паприка мелена - 1,5 ч. ложки
Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки
Олія - ​​100 мл

Спосіб приготування найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі:

Для початку приготування найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі, рекомендується використовувати невеликі печериці. Протріть їх вологим рушником, освіжіть зрізи на ніжках і очистіть від забруднень.

У мисці з'єднайте яйце, цукор, сіль, перець і паприку для найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі.

Поступово вливайте пиво тонким струмком, потім додайте борошно.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Кляр повинен бути густим для найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі.

Зануріть печериці в кляр для найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі.

Потім викладіть їх у сотейник або сковороду з розігрітою олією, так щоб гриби були наполовину занурені в олію. Смажте гриби на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків, приблизно 2-3 хвилини.

Викладіть гриби в клярі на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Потім обсмажте наступну партію грибів, додаючи олію за потреби.

Печериці у пивному клярі готові. Їх можна подавати самостійно або з соусом на ваш вибір.

Читайте також:

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом

Ви не пошкодуєте, якщо це приготуєте: рецепт закусочної ковбаси, яка тушкується в яблучному соку

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром