Готуючи ці смачні рибні котлети з сиром, ви отримаєте не тільки насолоду від їх смаку, та й турботу про своє здоров'я. Риба багата на корисні жирні кислоти Омега-3, необхідні для зміцнення серця і судин, а також для підтримки здорової шкіри та волосся. Сир, у свою чергу, містить цінні білки, кальцій та вітаміни групи В.

Докладніше про приготування смачних рибних котлет із сиром читайте у нашому матеріалі.

Для приготування смачних рибних котлет з сиром нам знадобиться:

  • Фарш рибний – 250 г
  • Сир – 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. невеликий
  • Молоко – 40 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Петрушка – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – за бажанням
  • Приправа – до смаку для риби
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – до смаку

Спосіб приготування смачних рибних котлет із сиром:

Приготувавши фарш з філе тріски для смачних рибних котлет з сиром, можна перекрутити його разом із приправами, що включають базилік, часник, кріп, куркуму та сушену зелень. Орієнтовна порція приправи для одного фаршу - чайна ложка. Вага яйця становить близько 63-65 грамів, а головка цибулі - приблизно 60-70 грамів.

Головку цибулі можна очистити і нарізати дрібними кубиками. Потім цибулю поміщають у сковороду, заливають молоком і гасять під кришкою близько 5 хвилин, щоб він став напівм'яким. Альтернативним способом є скип'ячування молока, яким потім слід залити цибулю, а потім вимкнути. Такий спосіб допоможе усунути запах та гіркоту цибулі.

Потім вміст сковороди поміщають у блендер і злегка подрібнюють. Можна також використовувати м'ясорубку для подрібнення цибулі разом із філе тріски. Зелень петрушки подрібнюють і додають до фаршу разом із сиром, яйцем та приправами. Якщо сир знаходиться у великих шматках, його краще перетерти через сито або подрібнити блендером, щоб досягти однорідності фаршу.

Потім фарш для рибних котлет із сиром добре перемішують. Готують кошик пароварки, формують невеликі, круглі котлети та викладають їх у кошик на невеликій відстані один від одного.

Котлети готуються у пароварці приблизно 20 хвилин. Вони можуть трохи розпливатися, перетворюючись із тефтелів на справжні котлети.

Готові рибні котлети з сиром на пару можна подавати з соусом, наприклад типу тартару, а майонезну основу можна замінити на сметану або йогурт. Вибір гарніру залежить від ваших уподобань. Не соромтеся використовувати приправи, вони додадуть яскравого смаку страві.

Котлети добре переносять заморожування, просто запакуйте їх герметично, щоб вони не поглинали запахи інших продуктів. Класичний термін зберігання котлет – до трьох місяців.

Смачного!

Читайте також:

Забута страва, яку готували наші бабусі: рецепт найсмачніших млинців з м'ясним фаршем та рисом

Раніше такі продавали навіть на зупинках: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом

Голодними ви точно не залишитеся: рецепт рагу з курячих сердець з квасолею і кукурудзою