Котлети з вівсяних пластівців із печерицями - ще одна варіація на тему пісних котлет. Вівсянка у разі виконує місію курячого яйця, тобто " пов'язує " всі овочі воєдино. Крім того, вівсяні пластівці надають цим котлетам якусь смакову основу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Продукти (на 10 порцій) |
||
Пластівці вівсяні - 150 г | ||
Печериці - 250 г | ||
Цибуля ріпчаста - 115 г | ||
Часник -10 г (2 зубчики) | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Зелень свіжа (петрушка та кріп) - 4-5 гілочок | ||
Борошно – 90 г (3 ст. ложки з гіркою) | ||
Соль - 1/4 ч. ложки | ||
Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки | ||
Олія соняшникова - 45 мл (3 ст. ложки) |
Закип'ятити будь-яким способом 400 мл води. Вівсяні пластівці залити в мисці окропом і залишити на 30 хвилин для набухання.
Тим часом цибулю очистити та дрібно нарізати.
Печериці промити, обсушити та нарізати дрібними шматочками.
Розігріти сковороду з олією (1 ст. ложка) і обсмажити цибулю та гриби на середньому вогні 8-10 хвилин.
Часник очистити та пропустити через прес.
Петрушку та кріп дрібно нарізати.
Вбити яйце, всипати борошно.
Все добре перемішати. Фарш виходить щільним.
Сформувати невеликі довгасті котлети. З цієї кількості продуктів вийшло 10 шт.
У чистій сковороді розігріти олію (2 ст. ложки) і викласти туди котлети.
Котлети викласти на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію.
Подавати з гарніром, салатом або як самостійну страву.
Читайте також:
Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи
Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями
І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами