Котлети з вівсяних пластівців із печерицями - ще одна варіація на тему пісних котлет. Вівсянка у разі виконує місію курячого яйця, тобто " пов'язує " всі овочі воєдино. Крім того, вівсяні пластівці надають цим котлетам якусь смакову основу.

Продукти (на 10 порцій)

Пластівці вівсяні - 150 г
Печериці - 250 г
Цибуля ріпчаста - 115 г
Часник -10 г (2 зубчики)
Яйце - 1 шт.
Зелень свіжа (петрушка та кріп) - 4-5 гілочок
Борошно – 90 г (3 ст. ложки з гіркою)
Соль - 1/4 ч. ложки
Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки
Олія соняшникова - 45 мл (3 ст. ложки)


Закип'ятити будь-яким способом 400 мл води. Вівсяні пластівці залити в мисці окропом і залишити на 30 хвилин для набухання.

Тим часом цибулю очистити та дрібно нарізати.
Печериці промити, обсушити та нарізати дрібними шматочками.

Розігріти сковороду з олією (1 ст. ложка) і обсмажити цибулю та гриби на середньому вогні 8-10 хвилин.

Часник очистити та пропустити через прес.
Петрушку та кріп дрібно нарізати.

Через час до вівсяних пластівців додати часник, зелень, обсмажені гриби з цибулею, сіль та мелений перець.

Вбити яйце, всипати борошно.

Все добре перемішати. Фарш виходить щільним.

Сформувати невеликі довгасті котлети. З цієї кількості продуктів вийшло 10 шт.

У чистій сковороді розігріти олію (2 ст. ложки) і викласти туди котлети.

Котлети обсмажити по 4-5 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Подавати з гарніром, салатом або як самостійну страву.

Котлети викласти на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію.

Подавати з гарніром, салатом або як самостійну страву.

Читайте також:

Їх будуть розхоплювати виделкою прямо зі сковорідки: рецепт незвичайних ніжних котлет із курячих сердець

Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи

Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями

І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами