Щоб приготувати курячі гомілки в пікантному соусі, надихнувшись смаками Азії, необхідні такі продукти:

Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів та підготуйте м’ясо. Візьміть 800 г курячих ніжок, помийте та обсушіть паперовим рушником. Перекладіть у миску, додайте сіль та перець до смаку, скропіть 2 ст. л. соняшникової олії, добре перемішайте та поставте запікатися за температури 180 градусів на 25 хвилин.

Поки готуються гомілки, приготуйте соус до них. У невеликій мисці з'єднайте 6 ст. л. соєвого соусу, 5 ст. л. кетчупу чи томатного соусу, подрібнені 3 зубчики часнику та половину перцю чилі. Вилийте соус на пательню, зробіть середній вогонь і випарюйте протягом 3-5 хвилин, поки соус не загусне. 

Готові курячі ніжки дістаньте з духовки та викладіть до пательні з соусом. 

Тушкуйте ніжки протягом 5 хвилин, періодично помішуючи так, щоб вони рівномірно вкрилися соусом. Подавайте гарячими, посипавши чорним або звичайним кунжутом. 

Важливо!

  • Для насиченого аромату можна на кожну ніжку покласти гілочку розмарину, а ще одну – додати в соус. Якщо любите відчувати гостринку, збільште кількість перцю чилі та часнику в соусі до свого смаку.

Читайте також:

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом

"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись