"Ліниве" лечо готується тільки з болгарського перцю та помідорів з додаванням часнику та спецій - більше ніяких овочів вам не потрібно.

Щоб приготувати "ледаче" лечо з болгарського перцю та помідорів, потрібні такі продукти:

  • помідори – 3 кг;
  • перець болгарський – 1 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • оцет 9% – 2-3 ст. ложки;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – 2 ст. ложки

З цієї порції виходить 6 банок по 0,5 л. Якщо ви хочете заготовити більше соковитої закуски на зиму, то збільште норму продуктів у кілька разів. Лечо виходить дуже ароматним і апетитним, ідеальним за смаком. Подавайте "ледаче лечо" як самостійну закуску або як овочевий салат із гарніром та м'ясними стравами.

Отже, насамперед помідори потрібно промити у воді, розрізати кожен плід навпіл і вирізати зелені серцевини.

Перець вимити, видалити насіння. Нарізати соломкою перець.

1,5 кг приготовлених помідорів та перець змішати і викласти в каструлю. Якщо помідори не дуже соковиті, влити 0,5-1 склянку води.

Довести до кипіння. Варити на слабкому вогні, помішуючи, 10 хвилин. Після цього додати решту нарізаних скибочками помідорів. Перемішати.

У суміш всипати цукор, сіль, варити ще 20-25 хв.

Часник очистити та роздавити. Додати в лечо часник, пропущений через часнику, оцет. Варити лечо "ледаче" ще 5 хв. (до готовності).

Вимити банки. Прогріти їх у духовці.

Розкласти «ледаче» лечо по банках і закатати.

Читайте також:

Вистачить і на лечо, і на салати: завдяки цьому методу ви збиратимете перець відрами

Вже не знають, як лікувати: у Росії розповіли про напад Путіна, основні ліки не діють

А ще можна схуднути: названо спецію, яка лікує багато захворювань