"Ліниве" лечо готується тільки з болгарського перцю та помідорів з додаванням часнику та спецій - більше ніяких овочів вам не потрібно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати "ледаче" лечо з болгарського перцю та помідорів, потрібні такі продукти:
- помідори – 3 кг;
- перець болгарський – 1 кг;
- часник – 3 зубчики;
- оцет 9% – 2-3 ст. ложки;
- цукор – 1 склянка;
- сіль – 2 ст. ложки
З цієї порції виходить 6 банок по 0,5 л. Якщо ви хочете заготовити більше соковитої закуски на зиму, то збільште норму продуктів у кілька разів. Лечо виходить дуже ароматним і апетитним, ідеальним за смаком. Подавайте "ледаче лечо" як самостійну закуску або як овочевий салат із гарніром та м'ясними стравами.
Отже, насамперед помідори потрібно промити у воді, розрізати кожен плід навпіл і вирізати зелені серцевини.
Перець вимити, видалити насіння. Нарізати соломкою перець.
1,5 кг приготовлених помідорів та перець змішати і викласти в каструлю. Якщо помідори не дуже соковиті, влити 0,5-1 склянку води.
Довести до кипіння. Варити на слабкому вогні, помішуючи, 10 хвилин. Після цього додати решту нарізаних скибочками помідорів. Перемішати.
Часник очистити та роздавити. Додати в лечо часник, пропущений через часнику, оцет. Варити лечо "ледаче" ще 5 хв. (до готовності).
Вимити банки. Прогріти їх у духовці.
Розкласти «ледаче» лечо по банках і закатати.
Читайте також:
Вистачить і на лечо, і на салати: завдяки цьому методу ви збиратимете перець відрами
Вже не знають, як лікувати: у Росії розповіли про напад Путіна, основні ліки не діють
А ще можна схуднути: названо спецію, яка лікує багато захворювань