Кизил – ягода специфічна та в наших краях не дуже поширена. Але це не зробило її менш популярною, адже коли настає сезон збирання врожаю та кизил з'являється на ринках, то довго на прилавках він не затримується. А все це цікавий смак ягід, в які кислі, але в той же час цю кислинку неможливо назвати неприємною.

складові

Кизил 1 кг
Горілка 1 л
Цукор 600 г
Вода 500 мл

Приготування

Кизил вимийте та обсушіть. Засипте в банку, залийте горілкою та накрийте кришкою. Залишіть у темному місці за кімнатної температури на 15–20 днів.
Процідіть рідину. Кизил розімніть і вичавте з нього сік через марлю, складену в кілька шарів.
Цукор змішайте із водою. Доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб усі кристали розчинилися. Остудіть до кімнатної температури.
Влийте всі рідини в сулію або банку. Закрийте кришкою і залиште в темному місці ще на 15-20 днів.