Ікра з моркви та помідорів на зиму - це поєднання свіжих моркви, помідорів та ароматного часнику, тушкованих разом до отримання ніжної та апетитної консистенції. Процес приготування ікри з моркви та помідорів на зиму не займе у вас багато часу, але результат порадує вас своїм смаком та поживністю.

Докладніше про те, як приготувати закуску за рецептом ікри з моркви та помідорів на зиму читайте у нашому матеріалі.

Для приготування закуски за рецептом ікри з моркви та помідорів на зиму нам знадобиться:

- 500 г свіжої моркви
- 3-4 середні помідори
- 2-3 зубчики часнику
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка оцту

Спосіб приготування закуски за рецептом ікри з моркви та помідорів на зиму:

Очищаємо моркву для ікри з моркви та помідорів на зиму, миємо її та нарізаємо дрібними шматочками. Потім пропускаємо моркву через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна, важливо, щоб вона була крупинками для ікри з моркви та помідорів на зиму.

Аналогічно для ікри з моркви та помідорів на зиму надаємо з помідорами: миємо, нарізаємо на шматочки та подрібнюємо у комбайні. Якщо помідори мають ніжну шкірку і невеликі, то можна не видаляти її. Також очищаємо часник від плівки та подрібнюємо його в комбайні для ікри з моркви та помідорів на зиму.

Перекладаємо овочі для ікри з моркви та помідорів на зиму в глибоку сковороду або сотейник із товстим дном. Додаємо сіль, цукор та олію. Розпалюємо вогонь та доводимо суміш до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і гасимо овочі для ікри з моркви та помідорів на зиму на повільному вогні приблизно 30 хвилин. Не забуваємо час від часу помішувати, щоб уникнути пригорання. Якщо овочі для ікри з моркви та помідорів на зиму здаються сухими, можна додати трохи води для гасіння. Після цього додаємо оцет і продовжуємо гасити протягом 10 хвилин.

Знімаємо сковороду з вогню та даємо ікри з моркви та помідорів на зиму охолонути до кімнатної температури під кришкою. У цей час промиваємо та стерилізуємо баночки. Бажано використовувати невеликі ємності, щоб ікра з моркви та помідорів на зиму довше зберігала свіжість після розтину.

Наповнюємо баночки теплою ікрою з моркви та помідорів на зиму, щільно утрамбовуючи її ложкою, і закочуємо кришками. Зберігаємо ікру з моркви та помідорів на зиму в холодильнику або іншому прохолодному місці. Смачного!

Читайте також:

Тетя Сара, розкрий секрет: рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів

Будете просити другу та третю добавку, але все одно буде мало: рецепт фаршированих кабачків із сиром та куркою

Захочеться закидати в рот одну за одною: рецепт закусочних верств з шинкою, стручковою квасолею та сиром