Соковиті та ароматні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів та цибулі – справжня знахідка для любителів вегетаріанської їжі. Цій страві особливий шарм надають солодкий перець, часник і сушений базилік. А щоб котлети мали м'яку та ніжну текстуру, фарш для них подрібнюється за допомогою блендера.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом котлет із гречки та баклажанів читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом котлет із гречки та баклажанів нам знадобиться:

Крупа гречана - 80 г
Баклажан - 190 г
Перець солодкий – 50 г
Цибуля ріпчаста - 130 г
Часник - 2 зубчики
Яйце - 1 шт.
Сухарі панірувальні - 50 г (4 ст. ложки)
Соль - 1 ч. ложка
Базилік сушений - 1 ч. ложка
Олія - ​​60 мл (4 ст. ложки)

Спосіб приготування страви за рецептом котлет з гречки та баклажанів:

1. Промийте гречану крупу і залийте водою (300 мл) у каструлі для котлет із гречки та баклажанів. Доведіть до кипіння. Потім додайте сіль (1/2 чайної ложки) та варіть на невеликому вогні протягом 15 хвилин до готовності. Відкиньте воду і дайте гречку охолонути до теплого стану.

2. Поки гречка вариться, очистіть і наріжте баклажани, цибулю, часник і солодкий перець для котлет з гречки та баклажанів. Баклажани наріжте кружальцями, цибуля - дрібними кубиками, перець - невеликими шматочками, часник дрібно подрібніть.

3. Розігрійте олію (2 столові ложки) в сковороді й обсмажте шматочки баклажана на середньому вогні до готовності, приблизно 5 хвилин. Викладіть баклажани на паперовий рушник, щоб вони вбрали зайву олію, яка не потрібна для котлет з гречки й баклажанів.

4. У цю ж сковороду додайте дрібно нарізану цибулю й обсмажте її на середньому вогні до м'якості приблизно 3-5 хвилин.

5. У мисці з'єднайте охолоджену гречану кашу, обсмажені баклажани, цибулю, солодкий перець і часник. Використовуйте занурювальний блендер, щоб подрібнити все до однорідної маси для котлет із гречки та баклажанів.

6. Додайте в отриману гречано-овочеву масу яйце, сухарі, сіль (1/2 чайної ложки) та базилік. Добре перемішайте всі інгредієнти та дайте суміші настоятися протягом 5-10 хвилин.

7. Злегка зволожте руки та сформуйте з отриманої маси невеликі котлети з гречки та баклажанів.

8. У сковороді розігрійте рослинне масло, що залишилося (2 столові ложки) і викладете котлети на середній вогонь. Смажте їх з одного боку 3-5 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще 3 хвилини.

9. Котлети із гречки з баклажанами готові. Із зазначених інгредієнтів вийде близько 11 котлет.

Тепер у вас є рум'яні та ароматні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів та цибулі. Вони ідеально поєднуються зі свіжими овочами або можуть бути сервіровані як основна страва. Смачного!

Читайте також:

Ви не заспокоїтеся, поки не з'їсте всю банку: рецепт варення з кавунових скоринок по-грузинськи

Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів

Ви зрозумієте, що це краще аджики та кетчупу: рецепт ніжного джему з перцю та яблук