Кетчуп – це один із найпопулярніших соусів, який чудово підходить для приправлення різноманітних страв. Його соковитий та неповторний смак сміливо можна назвати ідеальним доповненням до гарячих страв, закусок та грилів. Що може бути краще, ніж приготувати свій власний домашній кетчуп, використовуючи лише свіжі та якісні інгредієнти?

Докладніше про те, як приготувати соус за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками читайте у нашому матеріалі.

Для приготування соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками нам знадобиться:

Спосіб приготування соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками:

Приготування соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками починається з підготовки необхідних інгредієнтів для соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками. Виберіть стиглі та м'ясисті помідори. Інші спеції для соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками можна вибрати за своїм смаком та уподобаннями.

Ретельно помийте помідори і пропустіть їх через соковижималку, щоб отримати чистий сік помідорний без макухи для соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами і яблуками. Цибулю очистіть, розріжте на 4 частини, а яблука помийте, зніміть шкірку і також розріжте на 4 частини, видаливши серцевину. Подрібніть цибулю та яблука в м'ясорубці або блендері до стану кашки. Якщо ви віддаєте перевагу кетчупу з гострим смаком, додайте разом з цибулею та яблуками подрібнений перчик чилі.

Перелийте томатне пюре і яблучно-цибулеву кашку в каструлю, що підходить за розміром, і добре перемішайте. Поставте каструлю на помірний вогонь. Коли суміш для соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками почне закипати, додайте сіль, цукор, оцет, корицю, гвоздику та мелений перець.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти для соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками, та варіть кетчуп до бажаної густоти, регулярно помішуючи. Виходить приблизно 1 літр готового кетчупу. Поки кетчуп готується, проведіть стерилізацію банок та кришок для соусу за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками за вашою зручністю. Розлийте гарячий кетчуп стерильними банками потрібного розміру і закатайте стерильними кришками. Переверніть гарячі банки з соусом за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками догори дном, накрийте ковдрою та дайте їм повністю охолонути.

Готовий соус за рецептом домашнього кетчупу з помідорами та яблуками можна зберігати у холодильнику чи підвалі (якщо робите запаси на зиму). Пам'ятайте, що потрібно залишити небагато кетчупу для проби. Вдалого приготування!

Читайте також:

Захочеться одразу дві порції: рецепт молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею у сметанно-сирному соусі

Ви не відрізните їх від грибів: закриваємо мариновані кабачки на зиму за бабусиним способом

Ви постійно бігатимете до холодильника: рецепт закусочного сала в часниковому маринаді