Соковита та яскрава страва за рецептом молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею у сметанно-сирному соусі – справжня знахідка для любителів простих та смачних рецептів.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею в сметанно-сирному соусі, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею в сметанно-сирному соусі, нам знадобиться:

Картопля – 150 г (в очищеному вигляді)
Квасоля стручкова - 350 г
Цибуля ріпчаста - 135 г
Сметана (жирністю 20%) - 100 г
Сир плавлений - 70 г
Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки)
Часник - 20 г (3 зубчики)
Кріп свіжий - 20 г
Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком)
Перець чорний мелений - щіпка

Спосіб приготування страви за рецептом молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею в сметанно-сирному соусі:

Очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками для страви за рецептом молодої картоплі, тушкованою зі стручковою квасолею в сметанно-сирному соусі, потім обсмажте її на помірному вогні в розігрітій олії до золотистого кольору. Додати подрібнений часник і тушкувати ще хвилину. Посоліть і поперчіть до смаку.

Очищену та нарізану картоплю відправте в сковороду до цибулі для страви за рецептом молодої картоплі, тушкованої зі стручковою квасолею в сметанно-сирному соусі. Обсмажити його протягом 7-8 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

Відріжте хвостики у квасолі стручкової й наріжте її на невеликі шматочки. Додайте квасолю до сковороди до картоплі. Влийте 100 мл окропу, перемішайте та тушкуйте під кришкою на маленькому вогні протягом 20 хвилин.

Додайте подрібнений часник, що залишився, і дрібно нарізаний кріп. Перемішайте всі інгредієнти у сковороді.

Наріжте плавлений сир довільними шматочками та додайте його разом зі сметаною до овочів у сковороду. Продовжуйте готувати на невеликому вогні, помішуючи ще 4-5 хвилин|мінути|, поки|доки| сир повністю не розплавиться. Спробуйте страву на смак та при необхідності додайте спеції на свій смак.

І ось, ваша страва з картоплі та стручкової квасолі у сметанно-сирному соусі готова! Насолоджуйтеся соковитою та ароматною комбінацією овочів з апетитним соусом, яка обов'язково сподобається всій родині.

Можете подавати цей рецепт як самостійну гарячу страву або разом з іншими стравами на вашому столі. Смачного!

Читайте також:

Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна

Круче магазинних консервів: рецепт рибного салату зі скумбрії та овочів на зиму

Такого ви ще не куштували: рецепт освіжаючого компоту з молодих кабачків