Щоб приготувати нову закрутку на зиму, знайдіть:

  • баклажанів 3 кг;
  • цибулі 1,5 кг;
  • олії рослинної 0,5 л;
  • курячого філе 2 кг;
  • часнику 2 головки;
  • томатної пасти 0,5 л;
  • соли 2,5 ст. л;
  • цукор 100 г;
  • ароматизатор 150 гр.

Приготування просте, але трохи часу, все ж таки, доведеться витратити. Приблизно за три години, якщо без поспіху, ви отримаєте запас із дванадцяти півлітрових банок з курячим салатом. Готувати заготівлю розпочнемо з підготовки інгредієнтів.

Баклажани почистити, надати форм кубиків і гасити до готовності в одній склянці води.

Куряче філе відварити 10 хвилин|мінути| і нарізувати|нарізати| кубиками.

Цибулю нарізати кільцями, смажити в олії окремо від усього.

З'єднуємо всі три інгредієнти і додаємо весь часник у подрібненому вигляді, томатну пасту, сіль, цукор, оцет. Варити готову суміш протягом однієї години на малому вогні.

Розфасувати незвичайну тушонку в банки, стерилізувати двадцять хвилин, закрити кришками, перевернути і залишити до охолодження.

Зберігати, як і будь-яку іншу заготівлю на зиму, у темному прохолодному місці, найкраще у підвалі. Особливих умов для зберігання немає. Такий салат із баклажанами та куркою зберігається довго, як тушонка, але довго вона не протримається через свій оригінальний смак.

Подавати можна як окрему страву до будь-якого гарніру. Особливо смачний салат з баклажанів та курячого філе з макаронами. Він мене завжди рятує, коли треба екстрено і смачно щось приготувати.

Читайте також:

Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни