Інгредієнти для «Капустяні оладки з сиром та шинкою»:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Капуста білокачанна - 500 г;
- яйце куряче - 1 шт;
- Шинка (буженина) - 100 г;
- Сир твердий - 50 г;
- Сметана - 60 г (2 ст. ложки)
- Мука — 90 г (3 ст. ложки)
- Цибуля ріпчаста - 50 г (0,5 шт.)
- Петрушка (дрібно нарізана) - 2 ст. л.
- З цієї кількості продуктів має вийти 12 оладок вагою приблизно по 65 г.
Капусту тонко шаткуємо і опускаємо на кілька хвилин у киплячу підсолену воду: бланшування зробить її м'якою та ніжною. Відкидаємо капусту і залишаємо в друшляку, щоб остудити і позбутися непотрібної вологи.
Далі:
- шинку (буженину) нарізаємо дрібними кубиками;
- сир натираємо на великій тертці;
- цибулю нарізаємо дрібними кубиками;
- промиваємо та подрібнюємо петрушку;
- часник пропускаємо через прес.
У глибоку миску викладаємо капусту, цибулю, часник, зелень, шинку та сир. Додаємо яйце, всипаємо сіль та перець. Туди ж – сметану, борошно та соду.
Перемішуємо масу до однорідності.
Розігріваємо сковороду з олією та столовою ложкою викладаємо туди порції капустяної маси.
Капустяні оладки з шинкою та сиром подаються у гарячому вигляді зі сметаною та свіжою зеленню.
Читайте також: