Інгредієнти для «Капустяні оладки з сиром та шинкою»:

  • Капуста білокачанна - 500 г;
  • яйце куряче - 1 шт;
  • Шинка (буженина) - 100 г;
  • Сир твердий - 50 г;
  • Сметана - 60 г (2 ст. ложки)
  • Мука — 90 г (3 ст. ложки)
  • Цибуля ріпчаста - 50 г (0,5 шт.)
  • Петрушка (дрібно нарізана) - 2 ст. л.
  • З цієї кількості продуктів має вийти 12 оладок вагою приблизно по 65 г.

Капусту тонко шаткуємо і опускаємо на кілька хвилин у киплячу підсолену воду: бланшування зробить її м'якою та ніжною. Відкидаємо капусту і залишаємо в друшляку, щоб остудити і позбутися непотрібної вологи.

Далі:

  • шинку (буженину) нарізаємо дрібними кубиками;
  • сир натираємо на великій тертці;
  • цибулю нарізаємо дрібними кубиками;
  • промиваємо та подрібнюємо петрушку;
  • часник пропускаємо через прес.

У глибоку миску викладаємо капусту, цибулю, часник, зелень, шинку та сир. Додаємо яйце, всипаємо сіль та перець. Туди ж – сметану, борошно та соду.

Перемішуємо масу до однорідності.

Розігріваємо сковороду з олією та столовою ложкою викладаємо туди порції капустяної маси.

Обсмажуємо на невеликому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистості.