• лисички 1 кг;
  • морква (середнього розміру) 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста 2 шт.;
  • сіль 3 стол.
  • перець чорний мелений 1 гр.;
  • олія 50 мл.;
  • столовий оцет (9%) 25 мл.

Опеньки ретельно промийте, видаліть сміття, листочки. Для ікри можна використовувати грибочки будь-якого розміру, капелюшки чи ніжки, або разом, тоді ніжки потрібно обрізати, залишивши довжину не більше двох-трьох сантиметрів.

Гриби викладіть в емальовану каструлю і відваріть у підсоленій воді протягом 40 хвилин після закипання.

Воду з каструлі злийте, опеньки відкиньте на друшляк, щоб відвар повністю стек. Дайте їм трохи охолонути і подрібніть блендером або пропустіть через м'ясорубку.

важливо!

  • Якщо хочеться, щоб ікра вийшла більш крупинчастою і хрумкою, то краще скористатися м'ясорубкою, в блендері грибна маса виходить одноріднішою за консистенцією.

Моркву вимийте у проточній воді зі щіткою, очистіть від шкірки та натріть на середній тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте ножем. На сковороду наливаємо олію. Увімкніть вогонь.

На розігріту олію викладіть цибулю та моркву, обсмажуйте овочеву суміш до м'якості моркви та прозорості цибулі на середньому вогні, приблизно хвилин 7. Потім у сковороду до овочів відправте грибну масу. Додайте сіль та чорний мелений перець, перемішайте.

Смажте грибну ікру з морквою та цибулею на повільному вогні близько 30 хв, помішуючи, щоб гриби не пригоріли на дно сковороди. Потім додайте столовий оцет, перемішайте масу, тримайте на вогні близько 5 хвилин.

Розкладіть ікру з опеньків простерилізованими баночками, закатайте стерильними кришками. Оскільки до ікри ми додали оцет, додаткової стерилізації ця заготівля не вимагає. Після охолодження зберігайте найсмачнішу ікру з опеньків у домашніх умовах у прохолодному місці.

Читайте також:

Під нього піде не один келих: рецепт ситного "пивного салату", від якого ви не відмовитеся

Шикарно освіжає у спеку: рецепт квасу із городнього салату. Інакше називається "квашений салат"

Чоловіки від нього захоплені: рецепт любовного салату "Нічна коханка". Ніч буде шаленою

Такого ви не куштували: рецепт ситного салату "Спокуса для чоловіка"