Пельмені - це страва, батьківщиною якої є Китай. Зараз практично в кожній країні світу існують трохи видозмінений і інакше названі аналоги пельменів. Як правило, як класична начинка використовують м'ясо свинини, баранини, курки, яловичини. Проте, багатьма любимо варіант вегетаріанський варіант із кабачком.

Для того, щоб приготувати вегетаріанські пельмені з кабачками, знадобляться:

  • борошно пшеничне 400 г;
  • висівки 2 ст. ложки;
  • вода 250 мілілітрів;
  • сіль 1 чайна ложка;
  • кабачок 300 г;
  • чеснок 1 зубчик;
  • мускатний горіх 1 чайна ложка;
  • олія рослинна 1 чайна ложка;
  • перець запашний до смаку.

У холодну воду додайте сіль, висівки і просійте майже все борошно. Борошна може піти трохи менше. Замісіть м'яке тісто, що трохи липне до рук. При необхідності, додайте борошно, що залишилося. Помістіть його в миску, злегка змащену олією. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник для набухання клейковини щонайменше на 2 години (можна залишити на ніч). Після цього тісто стає еластичним, не рветься при розкочуванні та ліпленні пельменів.

Кабачок наріжте дрібними кубиками приблизно 5 мм. Часник подрібніть. Додайте мускатний горіх, сіль та перець за смаком. Сковороду злегка змастіть олією і розігрійте. Допустіть овочі до м'якості при закритій кришці на повільному вогні протягом 5 хвилин.

Робочу поверхню припиліть борошном. Тісто розділіть на 4 частини, кожну скачайте в ковбаску та розріжте на рівні шматочки. Розкотіть шматочок у круглий коржик, у центр якого помістіть 1 ч. л. начинки. Коржик зігніть навпіл, закріпіть ретельно її по краях і з'єднайте кінці разом.

Пельмені опустіть у киплячу підсолену воду і варіть 4-5 хвилин після того, як вони спливуть нагору. Готові пельмені змастіть оливковою олією, поперчіть до смаку і подавайте зі свіжою зеленню.

Читайте також:

Путін уже хоче вивести війська з України: експерт розповів, що відбувається у Кремлі

Справжня кулінарна насолода: рецепт заливного пирога на сметані з куркою та картоплею

Яким буде курс долара до кінця літа і до чого готуватись: прогноз