Домашній компот із кабачків з ароматом ананасу – смачний та оригінальний напій, який можна легко приготувати навіть у домашніх умовах.

Докладніше про те, як приготувати напій за простим рецептом освіжаючого компоту з кабачків, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування напою за простим рецептом освіжаючого компоту з кабачків нам знадобиться:

Спосіб приготування напою за простим рецептом освіжаючого компоту з кабачків:

Компот робиться досить швидко і попередня підготовка допоможе прискорити цей процес. Окремо треба сказати про кабачки. Найкраще для компоту з кабачків підійдуть молоді кабачки, які мають ніжну, але щільну м'якоть і не мають шкірки, що огрубіла. Кабачки, що мають псування та подряпини, можуть вплинути на термін зберігання готового компоту і не нагадуватимуть справжні ананаси.

  1. Насамперед підготуйте банки. Для цієї кількості знадобиться одна банка 0,7 мілілітрів. Ретельно помийте її з харчовою содою і добре промийте. Потім зробіть стерилізацію банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
  2. Дрібно наріжте кабачок на кільця і ​​видаліть серединку з насінням, щоб надати кружальця кабачка подібність ананасових кілець.
  3. Складіть кільця кабачка в каструлю і залийте водою. Проварити при слабкому кипінні протягом 5 хвилин. Не робіть цей процес на сильному вогні, оскільки кабачки можуть перетравитись і стати як каша.
  4. Зніміть каструлю з вогню і обережно злийте відвар, щоб не пом'яти кабачки. Відразу покладіть кабачки в гарячі банки, але не намагайтеся запхати їх занадто багато, вони повинні вільно плавати в соку.
  5. Додайте ванілін та лимонну кислоту на кінчику ножа. Їх можна взяти зовсім небагато, щоб не перебити смак кабачків і не зробити компот надто кислим.
  6. Додайте цукор у банку. Можна використовувати будь-який вид цукру, проте тростинний цукор надасть колечкам кабачків карамельну нотку.
  7. У каструлі доведіть ананасовий сік до кипіння і залийте цим соком кабачки до самого верху. Закрийте банки кришками і переверніть їх догори дном. Поставте на рушник або дерев'яну дошку і укутайте щось тепле до повного охолодження компоту.
  8. Перенесіть готовий компот із кабачків на зиму в прохолодне місце не менше ніж на місяць, щоб кабачки набули смаку ананасів.

Виконуйте ці інструкції, і ви приготуєте домашній компот з кабачків з ароматом ананаса, який обов'язково сподобається всім вашим домашнім та гостям. Також, слід звернути увагу, що компот із кабачків – це не лише смачно, а й корисно для здоров'я.

Кабачки багаті цінними вітамінами та мінералами, а також містять у собі багато білка, вуглеводів та клітковини. І кабачковий компот стане чудовим варіантом напою для всіх, хто стежить за своїм здоров'ям.

Для того, щоб ваш компот з кабачків вийшов ідеальним, пам'ятайте про те, що не варто робити його солодким або кислим. Ретельно дотримуйтесь всіх рецептурних пропорцій, і не бійтеся експериментувати з додаванням різних спецій і приправ у ваш компот з кабачків.

Читайте також:

Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню

Недаремно його називають "Зворушливий": рецепт салату з курячих стегенець і крабових паличок

Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені