Рецепт вареників із сиром сулугуні та кисломолочним сиром простий у приготуванні. А ось самі вареники з сиром сулугуні та кисломолочним сиром стануть завсідником вашої кухні. Більше того, такі вареники із сиром сулугуні та кисломолочним сиром стануть улюбленою стравою на свята. Навіть гості будуть раді прийти на вареники із сиром сулугуні та кисломолочним сиром.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про страву за рецептом вареників із сиром сулугуні та кисломолочним сиром, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом вареників із сиром сулугуні та кисломолочним сиром, нам знадобиться:
Інгредієнти для тесту:
- 300 г пшеничного борошна;
- 200 мл окропу;
- 2 ст. ложки олії без запаху;
- 1 ч. ложка солі;
- Сушений кріп - за смаком.
Інгредієнти для начинки:
- 200 г сиру сулугуні;
- 200 г кисломолочного сиру;
- 1 яйце;
- сушений кріп - за смаком;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування страви за рецептом вареників з сиром сулугуні та кисломолочним сиром:
1. Для приготування тіста за рецептом вареників з сиром сулугуні та кисломолочним сиром, у глибокий посуд для замісу влийте окроп, додайте сіль та олію без запаху, перемішайте.
2. Всипте більше половини просіяного пшеничного борошна. Перемішайте ложкою, тому що гаряче тісто.
3. Додайте сушений кріп і введіть борошно, що залишилося. Руками замісіть тісто до отримання м'якого та еластичного продукту.
4. Готове тісто накрийте рушником і залиште на 30-40 хвилин за кімнатної температури.
5. Натріть на тертці або дрібно наріжте сир сулугуні.
6. До сиру додайте кисломолочний сир. Введіть сушений кріп або будь-яку іншу зелень на ваш смак та яйце. Усі інгредієнти начинки перемішайте і за необхідності підсоліть.
7. Тісто, що відпочило, ще раз обминіть, при необхідності підсипаючи борошно. Для зручності розділіть тісто на чотири шматочки та кожну частину підкатайте.
8. Частину тіста скачайте в тонку ковбаску та розріжте на 16 шматочків. Кожен шматочок тіста розкотіть в тонкий коржик, при необхідності підсипаючи борошно.
9. До центру коржика додайте порцію начинки та защіпніть щільно краї. Зробіть так з усім тестом та начинкою.
10. Заготовки викладіть на дошку. На цьому етапі напівфабрикат можна заморозити або приготувати відразу.
11. У каструлі закип'ятіть воду, підсоліть її. У киплячу підсолену воду викладіть вареники. Перемішайте, щоб вони не прилипли до дна та стінок. Доведіть воду до кипіння. Після того, як вареники спливуть, варіть їх 4-5 хвилин на помірному вогні. Час варіння залежить від товщини тіста.
12. Вареники з сиром сулугуні та кисломолочним сиром готові. Відразу подавайте до столу разом зі сметаною або розтопленим вершковим маслом. Смачного!
Читайте також:
Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця
Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви