Дуже важливим є момент підбору сала для приготування на решітці. Шеф-кухарі радять вибирати сало з м'яким прошарком. І ще важливий момент: беріть сало з бокової частини.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, що нам знадобиться для приготування сала на решітці:
500 г свинячого сала (найкраще використовувати бічну частину)
2 столові ложки грубої солі
1 чайна ложка меленого чорного перцю
1 чайна ложка меленої паприки
4 зубчики часнику, подрібнені
Процес приготування сала на решітці:
Наріжте свиняче сало на шматки розміром приблизно 5x5 см.
У мисці змішайте сіль, чорний перець, паприку та подрібнений часник.
Покрийте кожен шматок сала приготовленою сумішшю спецій з усіх боків, добре їх натираючи.
Перекладіть сало в скляну або керамічну ємність і покрийте кришкою або плівкою.
Залишіть сало при кімнатній температурі на 24 години для маринування та просолення.
Після 24 годин видаліть спеції, що залишилися, з сала і перекладіть його на решітку або гриль.
Гриль повинен бути попередньо нагрітий до середньої температури. Викладіть сало на гриль і готуйте його, перевертаючи іноді, близько 10-15 хвилин, або до золотистого кольору і хрусткої текстури.
Коли сало буде готове, перекладіть його на паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру.
Дайте сало трохи охолонути, потім наріжте його на скибочки і подавайте до столу.
Насолоджуйтесь автентичним українським салом!
Читайте також:
М'ясо, яйця та овочі: що буде з цінами на продукти найближчим часом
Загадкове зникнення хворого Лукашенка: що буде з Білоруссю, якщо його раптом не стане
Перевірте кухню і викиньте це: який посуд непомітно гробить ваше здоров'я