Дуже важливим є момент підбору сала для приготування на решітці. Шеф-кухарі радять вибирати сало з м'яким прошарком. І ще важливий момент: беріть сало з бокової частини.

Отже, що нам знадобиться для приготування сала на решітці:

500 г свинячого сала (найкраще використовувати бічну частину)

2 столові ложки грубої солі

1 чайна ложка меленого чорного перцю

1 чайна ложка меленої паприки

4 зубчики часнику, подрібнені

Процес приготування сала на решітці:

Наріжте свиняче сало на шматки розміром приблизно 5x5 см.

У мисці змішайте сіль, чорний перець, паприку та подрібнений часник.

Покрийте кожен шматок сала приготовленою сумішшю спецій з усіх боків, добре їх натираючи.

Перекладіть сало в скляну або керамічну ємність і покрийте кришкою або плівкою.

Залишіть сало при кімнатній температурі на 24 години для маринування та просолення.

Після 24 годин видаліть спеції, що залишилися, з сала і перекладіть його на решітку або гриль.

Гриль повинен бути попередньо нагрітий до середньої температури. Викладіть сало на гриль і готуйте його, перевертаючи іноді, близько 10-15 хвилин, або до золотистого кольору і хрусткої текстури.

Коли сало буде готове, перекладіть його на паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру.

Дайте сало трохи охолонути, потім наріжте його на скибочки і подавайте до столу.

Насолоджуйтесь автентичним українським салом!

Читайте також:

М'ясо, яйця та овочі: що буде з цінами на продукти найближчим часом

Загадкове зникнення хворого Лукашенка: що буде з Білоруссю, якщо його раптом не стане

Перевірте кухню і викиньте це: який посуд непомітно гробить ваше здоров'я