Фальшива червона ікра з оселедця - смачний, швидкий і дуже бюджетний рецепт минулого, який відмінно урізноманітнить меню під час посту. За часів дефіциту в СРСР вона полюбилася багатьом господаркам. Однак і сьогодні рецепт не втратив актуальності, незважаючи на продуктовий достаток на полицях супермаркетів у наші часи.

Рецепт "домашньої червоної ікри" простий, з доступних продуктів та швидкий у приготуванні. Незважаючи на те, що у складі фальшивої червоної ікри всього 4 інгредієнтів, це дуже смачна намазка-форшмак із оселедця.

Інгредієнти для приготування фальшивої "червоної ікри":

  • томатний сік – 1 скл;
  • рослинна олія – 1 скл;
  • оселедець – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • манка – 1 склянка.

Отже, для приготування оригінальної закуски з оселедця, потрібно змішати в каструльці з товстим дном склянку олії та склянку томатного соку. Цю суміш ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.

Як тільки сік з маслом закиплять, тонким струмком потрібно всипати манку.

Заважати потрібно до тих пір, поки маса не загусне і не почне відставати від стінок каструльки.

А ось цибулю і оселедець потрібно буде пропустити через м'ясорубку із середньою решіткою.

Для цього цибулю потрібно очистити та розрізати для зручності на 4 частини, а оселедець почистити від плавників, кісток та нутрощів, а також відокремити філе.

Перемішуємо оселедець з манкою до відносної однорідності і ставимо в холодильник на 1-2 години.

Ось і все – червона ікра домашнього приготування готова!

Найкраще закуску із оселедця з томатним соком подавати на шматочку хліба. Можна, до речі, присипати її зверху нарізаною зеленою цибулею.

А ось для святкового столу або у фуршетному варіанті "домашню червону ікру" можна подати як начинку для профітролів та тарталеток, а також нафарширувати закускою яйця.

Зберігати "домашню червону ікру" слід у холодильнику, найкраще у скляному посуді, протягом 3 діб.

Читайте також:

Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею

Розмітають за пару хвилин: рецепт листкового рулету з шинкою та сиром. Обов'язково спробуйте

Швидко, ніжно та соковито: рецепт сала в запашному маринаді. Неможливо відірватися