Цікавий рецепт салату, в якому вдало поєднуються прості та доступні продукти – ковбаса, відварена картопля, мариновані опеньки та огірки. Заправляється такий салат майонезом, але його можна замінити сметаною.

складові

  • картопля 3 штуки;
  • яйця 4 штуки;
  • огірки свіжі чи мариновані 2–3 штуки;
  • варена ковбаса 300 г;
  • мариновані опеньки 300 г;
  • укроп ¼ пучка;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • майонез до смаку.

Спочатку потрібно зварити для салату картоплю - її готуємо в шкірці 20-25 хвилин так, щоб картопля не переварилася. Остуджуємо, чистимо і робимо нарізку акуратними кубиками.

Варимо яйця 8-10 хвилин, потім чистимо від шкаралупи та нарізаємо акуратними кубиками.

Якщо потрібно, промиваємо від розсолу чи маринаду огірки, а потім робимо нарізку.

Нарізаємо огірки, ковбасу та половину грибів для салату невеликими шматочками. Зелень потрібно дрібно порубати.
Складіваем все продукті для салата в миску, солим и перчим, добавляем майонез и перемешайте.
Залишіть салат у мисці або розкладіть на тарілки через кільце. Зверху прикрасьте грибами.