Усі, хто куштував єврейський цибульний пиріг із сиром, беруть собі на замітку цей простий рецепт. Часу на його приготування йде не так багато, та й продукти потрібні досить бюджетні.

Отже, що нам знадобиться для приготування цього пирога (на 6 порцій)

Для тіста:

Борошно - 170 г

Масло вершкове - 70 г

Сметана – 2 ст. ложки

Сіль - 1-2 щіпки

Для начинки:

Цибуля ріпчаста - 300 г

Сир твердий - 100 г

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Сіль - 1-2 щіпки

Для заливання:

Яйця – 1 шт.

Сметана – 2 ст. ложки

Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування

Спочатку приготуємо тісто, яке стане основою нашого пирога. Беремо сметану та масло, ретельно перемішуємо. Далі висипаємо борошно та додаємо сіль. Місимо доти, доки не вийде м'яке тісто.

Після цього змащуємо сковороду олією та викладаємо на неї тісто, розрівнюючи та загинаючи догори його краї на кілька сантиметрів.

На іншій сковороді розтоплюємо 2 столові ложки масла і висипаємо туди дрібно нарізану цибулю і смажимо її до появи золотистого відтінку. До речі, якщо у вас немає другої сковороди або вона з якоїсь причини зайнята, цибулю можна підсмажити заздалегідь на сковороді, в яку ви викладаєте тісто. Щоправда, доведеться її остудити, помити та висушити.

Отже, після того, як ми підсмажили цибулю, натираємо на великій тертці сир, а в окремому посуді збиваємо яйце зі сметаною та сіллю.

Далі на тісто, яке знаходиться у нас на сковороді, викладаємо підсмажену цибулю, на неї – натертий сир. Включаємо духовку.

Пиріг, на який ми вже виклали начинку цибулі, заливаємо приготовленою збитою сумішшю з яйця і сметани.

Ставимо пиріг у духовку, яка розігріта до 180-190 градусів та запікаємо 30-40 хвилин.

Пиріг бажано їсти гарячим. Можна додати до нього сметану або томатний соус. Приємного вам апетиту!

Читайте також:

Ось і почалося: окупанти вивозять цінності із Криму літаками. Запущено спецрейси

Його навіть не потрібно маринувати: рецепт соковитого курячого шашлику. Є один секрет

Пройде будь-яке бездоріжжя: як виглядав позашляховик "Українець" на базі "Москвича"