Мариновані курячі яйця - дуже смачна страва, яку багато хто оцінює як делікатес. Головне - правильно приготувати маринад, який трансформує яйця в незвичайну страву.

Докладніше про те, як приготувати мариновані курячі яйця, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування маринованих курячих яєць нам знадобиться:

  • Курячі яйця - 12 шт
  • Вода - 2,5 л
  • Цибуля червона або ріпчаста - 100 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Для маринаду
  • Яблучний оцет - 150 мл
  • Оцет 9% - 100 мл
  • Вода - 150 мл
  • Сахар - 1,5 ст.л.
  • Соль - 1 ст.л.
  • Перець горошком – 1 ч.л.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Коріандр зерна - ½ ч.л.

Спосіб приготування маринованих курячих яєць:

Перед приготуванням яєць маринованих рекомендується промити їх в проточній воді. Далі помістіть яйця в каструлю і залийте холодною водою, доведіть до кипіння та вимкніть плиту. Накрийте кришкою каструлю і дайте яйцям настоятися в гарячій воді приблизно 15 хвилин. Після цього вийміть яйця і охолодіть їх у крижаній воді, а потім очистіть від шкаралупи.

Цибулю необхідно нарізати кільцями, а часник - великими скибочками. Приготуйте маринад, змішавши 150 мл води з яблучним та столовим оцтами, цукром та сіллю. Доведіть суміш до кипіння та вимкніть плиту.

Також потрібно буде підготувати чисту банку. У неї потрібно покласти зварені, очищені яйця та додати цибулю, часник, перець горошком, насіння гірчиці та коріандру. Залийте гарячим маринадом, щоб усі інгредієнти повністю покриті. Після цього закрийте кришкою і потрясіть банку, щоб між яйцями не залишилося повітряних бульбашок.

Залиште мариновані яйця охолонути до кімнатної температури та покрийте кришкою. Перед подачею посипте яйця меленим перцем, зеленою цибулею або зеленню. Вони відмінно підійдуть як закуска, а також можуть бути використані як добавка до салатів і локшини швидкого приготування.

Тримайте мариновані яйця в холодильнику до двох тижнів. Якщо ви плануєте зберігати яйця довше, можна простерилізувати банку та кришку перед маринуванням. При подачі на стіл можна зігріти яйця до кімнатної температури, це покращить їх смакові якості. Насолоджуйтесь маринованими яйцями в компанії друзів та близьких!

Читайте також:

Захочеться з'їсти відразу три штуки: рецепт соковитих свинячих відбивних із бананом та яблуком. Запікається в духовці

Єврейські котлети з одним секретом: бюджетний рецепт, яким ви обов'язково поділіться

Він божественний: рецепт густого наваристого курячого супу з квасолею та плавленим сиром