Усі вже звикли до різних способів приготування омлету. Хтось додає до нього сир, хтось ковбасу, шинку чи помідори. Буває, що у сковорідку висипають усі одразу.

Але сьогодні йтиметься про іншу, менш відому версію омлету. Важливою відмінністю нашого рецепту є те, що омлет готується на так званій подушці з картоплі.

Що нам знадобиться для приготування омлету з картоплею (розрахунок на 2 порції):

Картопля - 300-350 г

Яйця – 3 шт.

Олія - ​​30 мл

Цибуля зелена - 12 г

Сіль за смаком.

Як готувати омлет з картоплею

Отже, спочатку беремо сиру картоплю, очищаємо її і натираємо на великій тертці. Якщо ви використовуєте молоду картоплю, що виділяє багато соку, краще масу трохи віджати.

Далі беремо нашу підготовлену картоплю і висипаємо на розігріту сковорідку, политу олією. Солимо за смаком.

Важливий момент: готуємо картоплю на середньому вогні до готовності, трохи помішуючи.

Потім дрібно нарізаємо зелену цибулю і висипаємо її в ємність з яйцями, які ми попередньо розбили. Збиваємо їх вилкою або віночком.

Після цього беремо лопатку і рівномірно розподіляємо готову картоплю на сковороді, щоб вона прийняла форму рівномірного млинця. Виливаємо нашу яєчно-цибульну суміш, залишаємо готуватися на 3-5 хвилин.

На наступному етапі відкриваємо кришку та акуратно лопаткою перевертаємо наш омлет. Трохи додаємо вогню та готуємо протягом хвилини.

Залишилось викласти готовий омлет на тарілку і гарно нарізати його на рівні порції. Смачного!

Читайте також:

Не відрізнити від рибної ікри: рецепт млинців з кільки в томаті з манкою

Путін щось відчуває? У Москві вирішили терміново закрити Червону площу

ПриватБанк підготував сюрприз: частину грошей за поїздки у транспорті повернуть. Кого торкнеться